Închisoare în Belgia pentru o bandă de români: Tâlhăreau vârstnici folosindu-se de iubita unuia dintre ei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
politia_belgia
politia_belgia

Trei bărbați și o femeie, cu toții de naționalitate română, riscă pedepse cu închisoarea de până la 30 de luni pentru o serie  de furturi din conturi bancare. Banda a vizat victimele în vârstă, care de obicei erau abordate de femeie, și care din dorința de  face o faptă bună, sfârșeau prin a rămâne fără bani.

Cei 4 tineri români au fost legați de șase furturi din carduri bancare, dintre care două au fost comise cu violența, potrivit procurorului. Cei trei bărbați și o femeie au dt lovituri pe tt cuprinsul țării, de la Ostend, Bruges, Oostkamp, ​​Jette și Middelkerke. 

Instanța din Bruges a putut identifica inculpații cu ajutorul unor imagini de pe camerele de supraveghere. Anchetele au arătat că au călătorit cu un Saab înregistrat pe numele lui Vasile-Ovidiu A. (38 de ani). Alături de celălalt român cu care împărțea o locuință în  Ostend, Vasile S. (39 de ani), parchetul consideră că pot fi legați de o intrare prin efracție și într-o cafenea din Brecht, adresă pe care au găsit-o în GPS-ul din mașina lor și care a coincis cu o altă adresă unde au dat o lovitură. Deși au negat faptele, cei doi riscă 2 ani, respectiv 30 de luni de închisoare pentru faptele lor.

Ceilalți doi inculpați, Mogoș C. (32 de ani) și iubita sa Ana Maria I. (19 ani), au mărturisit faptele. Au negat însă faptul că două dintre furturi au fost comise cu violență. Sarcina tinerei era să distragă victimele, în timp ce tovarășii ei îi jefuiau. Pentru aceștia doi, procurorul a solicitat 30 de luni de închisoare. Hotărârea finală va fi dictată pe 28 august, potrivit hln.be.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel