Medicul Virgil Musta, revoltat: "De pe litoralul Mării Negre vin extraordinar de mulţi contaminaţi. Nu se respectă nimic"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Virgil Musta, şeful secţiei de COVID-19 de Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babes" din Timişoara, a declarat că există mulţi oameni, patroni de restaurante sau discoteci, ce nu par să fie interesaţi de faptul că îmbolnăvesc alte persoane.

 

Medicul a dat exemplul litoralului de unde ar proveni foarte multe cazuri noi, în contextul în care nu se respecta nicio regula.

"Ar trebui să închizi tot, aceste focare de contaminare, indiferent că sunt restaurante, discoteci sau o plajă. Sunt unii pe care nu-i interesează. Se uită să vadă cât e amenda, văd că nici nu e aşa de mare, oricum câştigul lor e mai mare şi preferă să plătească. Nu îi interesează că lumea se îmbolnăveşte. Cel mai grav e ca unii doresc că lumea să se îmbolnăvească. Sunt tot felul de războaie politice în societatea noastră, ştiu nişte lucruri despre care nu vreau sp vorbesc. In toată aceasta nebuneală, nu credeam cp oamenii pot sp fie aşa... când sunt cinci sau zece pacienţi, înţeleg. Dar noi tot transmitem că nu mai avem locuri, dacă lumea nu înţelege, ce pot să spun? Din concediile făcute în România vin foarte mulţi contaminaţi. De pe litoralul Mării Negre vin extraordinar de mulţi contaminaţi. Pentru că acolo nu se respecta nimic. Lumea de acolo zice că astea-s prostii . Înţeleg că vrei sa te duci, dar să ai puţină responsabilitate, ai puţină grijă. Dar majoritatea pur şi simplu se distrează mai tare decât în ceilalţi ani", a declarat Virgil Musta pentru Adevarul.ro.

"Speram să se vadă nişte efecte ale conştiinţei omului..."

Medicul si-a exprimat speranţa că bunul simt si conştiinţa oamenilor să prevaleze, şi că prin respectarea normelor de siguranţa sanitară, să avem o scădere a numărului de îmbolnăviri. "Aveam speranţa că vor scădea cazurile, speram să se vadă nişte efecte ale conştiinţei omului. E vorba de educaţie. Dacă ai fost educat sa ai grija de semenul tău, nu mai ai atât de multe frustrări. Dacă ai fost educat să fii egoist, să nu te intereseze decât propria persoană, atunci acţionezi în consecinţă. Aici educaţia e de bază. Se si vede diferenţa. În Germania, dacă îţi curge ulei din maşina pe drum sau pe iarbă te amendează de nu te vezi. Aţi văzut să se întâmple asa ceva la noi? Nu! Au mai multă grija de toate aspectele astea, să nu spuneţi că fac referire numai la COVID", a mai declarat Musta.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel