REMANIERE. Cristoiu: "Era nevoie. Se anunţa un PROTEST pe 10 august"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ion Cristoiu afirmă că remanierea guvernamentală decisă luni de conducerea PSD face parte dintr-un plan de dezamorsare a oricărei tentative de diabolizare a PSD, iar stabilirea unui candidat propriu la prezidențiale este efectul unei “lucrături” de eliminare a lui Tăriceanu.

Ion Cristoiu a declarat că remanierea miniștrilor Carmen Dan și Teodor Meleșcanu era necesară, aparent într-o înțelegere cu președintele Iohannis.

"Era nevoie de această remaniere din două motive: cei doi miniștri, dar mai ales Carmen Dan, se anunțau ca pretext pentru o mare demonstrație pe 10 august. O demonstrație de protest în Piața Victoriei, având ca temă faptul că doi miniștri, unul care a sabotat alegerile din diaspora și una care este responsabilă de violențele de anul trecut sunt în continuare în funcție. Din acest punct de vedere, conducerea PSD a concretizat un punct important din programul post-Dragnea, și anume acela de a elimina orice pretext pentru ca PSD să fie demonizat, diabolizat ca în perioada Dragnea.

Citeşte şi: Meleşcanu, MESAJ după ce a rămas fără sprijin politic: "Nu există niciun fel de VINOVĂŢIE"

Al doilea motiv a fost, într-adevăr, aparent o înțelegere cu Klaus Iohannis, de fapt și Viorica Dăncilă voia să scape de Carmen Dan, considerată un om al lui Liviu Dragnea și deținătoarea unui port foarte puternic în structura puterii care nu aparținea, prin Carmen Dan, echipei – echipă o numesc – echipei Viorica Dăncilă. Iar Teodor Meleșcanu era un impediment chiar pentru conducerea ALDE care o voia pe Ramona Mănescu din motive care țin și de imagine, am înțeles, și de relații internaționale.

Citeşte şi: REMANIERE. Viorica Dăncilă: "Nu am făcut-o pentru că aşa vrea Iohannis"

Din acest punct de vedere este greu de stabilit dacă Viorica Dăncilă s-a înțeles cu Klaus Iohannis să o roage să-i debarce pe cei doi, fiind sigur că va fi de acord, sau invers Klaus Iohannis a ieșit în spațiul public. Oricum, din punctul de vedere al imaginii se înțelege că Viorica Dăncilă a transpus în practică o indicație a lui Klaus Iohannis", a afirmat Ion Cristoiu, la Mediafax.

În opinia sa, imaginea unui PSD care ar face jocurile lui Iohannis dăunează noii echipe de la la conducerea partidului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel