REMANIERE. Viorica Dăncilă: "Nu am făcut-o pentru că aşa vrea Iohannis"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a anunțat oficial, în urma ședinței CEx PSD, de luni, cine vor fi numele noi din Guvern. 

Ramona Mănescu este propunerea ALDE pentru Externe, în locul lui Teodor Meleşcanu, Nicolae Moga la Ministerul Afacerilor Interne și Mihai Fifor a fost propur pentru funcția de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

"Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Constanța, am luat act de a schimba la MAE pe domnul Teodor Meleșcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcția pe Parteneriate Strategice. Vom avea o nouă discuție legată de acest portofoliu și bineînțeles de ministerele aflate în evaluare", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai făcut câteva precizări:

"Am văzut în spaţiul public din partea unor binevoitori că am luat decizia schimbării la MAE şi MAI ca urmare a solicitării preşedintelui Iohannis. Dacă era să procedez după această gândire, veneam de fiecare dată cu miniştri care erau acceptaţi de domnul Iohannis, repede. Nu aveam atâtea blocaje la guvern de fiecare dată atunci când am avut câte o propunere de ministru. Nu am luat această decizie pentru că aşa vrea preşedintele Iohannis. Am luat această decizie ăpe ntru că aşa cred eu că acest guvern va avea mai multă credibilitate, mai multă încredere şi că acolo unde simt că lucrurile vor merge mai bine, voi face modificări pe viitor", a mai spus Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel