Procesiune cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia "pentru încetarea epidemiei de coronavirus"

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Arhiepiscopia Argesului Si Muscelului / Facebook
sursa foto: Arhiepiscopia Argesului Si Muscelului / Facebook

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului anunţă că miercuri va avea loc o procesiune cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, "pentru încetarea epidemiei de coronavirus".

"Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, Ocrotitoarea Spirituală a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, vor fi purtate într-o deplasare specială prin municipiile şi oraşele din cuprinsul judeţului Argeş. Maşina care va purta moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia va trece prin faţa bisericilor centrale şi a spitalelor din municipii şi oraşe, pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca judeţul Argeş şi România să fie izbăvite de epidemia de coronavirus Covid-19", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului remis marţi.

Credincioşii sunt îndemnaţi să urmărească procesiunea de la fereastră, de la balconul locuinţei sau de la locul de muncă, "unindu-se în rugăciune", fără a se alătura procesiunii în vreun fel, date fiind restricţiile de circulaţie din această perioadă.

"Racla cu Sfintele moaşte va pleca de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş în jurul orei 9,00, după ce Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic Argeşeanul, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, va rosti Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei şi Rugăciunea către Sfânta Muceniţă Filofteia", mai informează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel