Petre Roman, după desființarea Institutului Revoluției: „Guvernul a trecut peste capul voinței Senatului”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul prim-ministru Petre Roman a declarat, astăzi, că motivația pentru desființarea Institutului Revoluției Române „nu stă în picioare”, că era necesară o dezbatere în Parlament și că Guvernul a „trecut peste capul voinței Senatului”.

„Am de spus că motivația nu stă în picioare, referitoare la faptul că Institutul nu justifică aceste cheltuieli. De ce trebuie să fie Ordonanță și nu o dezbatere în Parlament, prima întrebare... Ordonanța de Urgență nu se justifică, nu este nicio urgență. Doi, dacă există o problemă în privința asta, se face un audit cu de exemplu, un Comitet de istorici, cu Academia Română, de exemplu, care să examineze exact raportul între ce s-a cheltuit și ce s-a obținut, pentru că în realitate, deși după cum foarte bine știți, eu nu sunt deloc un suporter al lui Ion Iliescu, acest Institut al Revoluției Române, avea perfecta sa poziție, justificare, în rândul institutelor de specialitate din România. Adică, nu există niciun fel de urgență", a spus fostul premier Petre Roman, membru în conducerea Instutului Revoluției Române.

Membru al Colegiului Național din cadrul Institutului, Petre Roman a adăugat că Guvernul a „trecut peste capul Senatului", care are în componență Institutul Revoluției.

„Trebuie să se facă o dezbatere în Parlament, și anume în cadrul Senatului, pentru că Institutul Revoluției Române se află sub patronatul Senatului României. Păi, de ce Guvernul să dea OUG prin care trece peste capul voinței Senatului? De ce? Nu se justifică. Nu. O dezbatere în Senat era obligatorie, o evaluare a ceea ce a făcut Institutul Revoluției Române era corectă, și anume vă spun de pe poziția unui om care nu are cum să-l susțină pe Ion Iliescu, având în vedere tot ceea ce ne-a opus în toți acești ani", a argumentat Petre Roman.

„În toți acești ani, Institutul Revoluției Române a acumulat o masă informativă foarte puternică și a scos foarte multe publicații care nu sunt partizane politic, nu e adevărat asta. Am fost acolo", a motivat acesta.

Fostul premier a mai spus că acțiunea Guvernului este o chestiune cu caracter politic.

„În Colegiul Revoluției Române, oameni care sunt apropiați de Iliescu sunt în minoritate față de toți ceilalți. Deci, și ăsta e un argument așa, să zicem, oarecum de ordin subiectiv. Dar nu există niciun fel de rațiune de urgență, absolut niciun fel de rațiune pentru această chestiune. Este o chestiune cu caracter politic și stau și mă întreb cine are interesul de a credita ideea că Revoluția Română nu a fost servită, să spunem susținută, de către Institutul Revoluției", a subliniat el, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel