Ministrul Marcel Vela îl înfierează pe Gelu Voican Voiculescu: „Nu ar trebui să dețină o poziție de demnitate publică“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a comentat, duminică, referitor la faptul că Gelu Voican Voiculescu este director al Institutului Revoluţiei Române, că astfel de funcții de demnitate publică nu ar trebui deținute de persoanele trimise în judecată.

Ministrul Vela a fost întrebat, duminică, după ce a participat la o slujbă de comemorare a eroilor Revoluției, ce părere are despre faptul că Gelu Voican Voiculescu, trimis în judecată în dosarul Revoluției, este chiar directorul Institutului Revoluţiei Române. Marcel Vela a spus: „Nu mi se pare corect!”.

„Din punctul meu de vedere, ca fost acuzator al multor fapte a domnului în cauză, ca revoluționar și acum ca ministru al Afacerilor Interne, cred că cei care au anumite probleme, care sunt trimiși în judecată nu ar trebui să ocupe funcții de demnitate publică, la acest nivel, mai ales cu privire la un subiect atât de important pentru România, așa cum este Revoluția din decembrie. Evident că nu eu trebuie să decid acest lucru, dar populația, instituțiile, presa și probabil în viitor se va analiza tot ce ține de acest aspect”, a explicat ministrul de Interne.

Marcel Vela a adăugat că nu se pronunță cu privire la justiție, subliniind, însă, că „mai sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluție și este de datoria magistraților, a Justiției să facă lumină”.

Gelu Voican Voiculescu, umplut de sânge de un revoluționar în cârje

 

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Fosul vicepremier Voican Voiculescu a participat sâmbătă și duminică la evenimente de comemorare a eroilor care au murit la Revoluția din decembrie 1989. La unul dintre acestea, sâmbătă, el a fost huiduit, îmbrâncit și lovit în cap cu o cârjă, părăsind Piața Universității sângerând.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Voican Voiculescu deține funcția de director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, din martie 2018.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel