Partid Realitatea, sondaj. Bulai: Bonus de entuziasm din partea publicului

Ioana Avram |
Data actualizării: | Data publicării:

Sociologul Ana Bulai a comentat rezultatul sondajului, în ceea ce privește înființarea Partidului Realitatea. Un sodaj CURS realizat la cererea GeoPol scoate la iveală cifrele pe care le-ar obţine partidul Realitatea

17 % dintre români ar vota lista Partidului Realitatea la alegerile europarlamentare din 2019, dintre care 4% vor vota cu siguranţă, iar 13% mai degraba ar vota; 20% dintre români mai degraba nu ar vota, în timp ce 35% nu ar vota cu siguranţă; 28% nu ştiu sau nu răspund. 22 % dintre români consideră că orientarea Partidului Realitatea ar trebui sa fie de centru, 16% cred c-ar trebui sa fie de dreapta, în timp ce 8% susţin orientarea de stânga; 54% nu ştiu sau nu răspund.

38% dintre respondenţi cred că pe lista Partidului Realitatea pentru europarlamentare ar trebui sa fie profesionişti din diverse domenii, iar 18% consideră că pe listă ar trebui sa fie jurnalişti; 9% cred că oamenii de afaceri ar trebui să compună lista, în timp ce doar 8% propun politicieni pe listă. 38% dintre români susţin că Partidul Realitatea ar trebui să candideze singur în alegeri, 28% cred c-ar trebui să intre într-o alianţă politică sau electorală, iar 34% nu ştiu sau nu răspund.

Sociologul Ana Bulai este de părere că rezultatul sondajului reprezintă un "bonus de entuziasm din partea publicului":

"Este semnificativ faptul că pentru un partid - care se afla în partea de idee - există acest bonus de entuziasm din partea publicului. Este de remarcat faptul că există - şi regăsim în celelate sondaje - jumătate, spre două treimi, din această tară care nu se regăseşte în oferta politică expirată, care acum este majoritară.

Avem două partide mamut, cu filiale până la nivel de comună - PNL şi PSD - care sunt, cum spunea domnul Hoandră, "piele de dinozauri" şi care au în oferta politică figuri controversate (...) Această deschidere pe care am avut-o noi spre Europa a adus nevoia de un alt model de politician. Fraţii noştri care au plecat pe afară îţi spun că acolo politicianul se mai dă şi jos din limuzină, mai dă şi mâna cu oamenii, fără să se sterga cu şerveţelul parfumat, nu îi este scârbă de alegătorii săi. Se duce în mijloacele de transport fără sirene după el, fără bodyguarzi. Nu este descedent de familie nobiliară, este unul dintre ei şi chiar le mulţumeşte pentru acea investiţie de încredere", a declarat sociologul Ana Bulai la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel