EXCLUSIV  Partidul Realitatea, alianțe pentru alegerile din 2019

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un sondaj efectuat de către CURS, la cererea GeoPOL, a demonstrat că Partidul Realitatea, anunțat de Cozmin Gușă, ar trece pragul electoral, dacă alegerile ar avea loc astăzi. 

În perspectiva alegerilor din 2019, românii cred că Partidul Realitatea ar trebui să refuze alianțele electorale.

Astfel, 38% dintre români susțin că Partidul Realitatea ar trebui să candideze singur în alegeri. Doar 28% cred că partidul ar trebui să între într-o alianță politică sau electorală. O treime dintre respondenți (34%) nu se pronunță, alegând varianta ”nu știu sau nu răspund”.

Respondenții care susțin o alianță electorală au opțiuni distribuite similar preferințelor pentru partide. Dintre cei 28% din respondenți care sugerează o alianță politică sau electorală pentru Partidul Realitatea, opțiunile se împart în felul următor: PSD 23%, PNL 21%, USR 10%, ALDE 8%, PMP 6%, MRI 5%, Pro România 4%, UDMR și Partidul Ecologist, câte 2%.

 partid_realitatea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studiul sociologic realizat de CURS confirmă pozițiile sociologilor care spun că există un segment important din electorat care nu se regăsește în oferta partidelor din România și care ar dori o schimbare pe scena politică. Acest electorat nu dorește alianțe ale noilor formațiuni cu vechea clasă politică. O treime dintre alegători, cu opinii conservatoare, văd în noul partid o amenințare și ar dori ca acesta să se alieze cu partidele tradiționale sau cu cele deja existente.

Sondajul a fost efectuat de către CURS, la cererea GeoPOL, în perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenți, metoda de culegere a datelor fiind față-n față, la domiciliul respondenților. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.  
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel