EXCLUSIV  Partidul Realitatea, candidat la președinție. Lovitură pentru Cioloș

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Întâlnirea de la Cotroceni cu românii din Diaspora
Întâlnirea de la Cotroceni cu românii din Diaspora

Un sondaj privind Partidul Realitatea, noul proiect lansat de Cozmin Gușă, a fost publicat de CURS, în luna noiembrie. Știri Diaspora a intrat în posesia datelor referitoare la alianțele electorale pe care le-ar putea face Partidul Realitatea și care stabilește candidatul partidului la președinție.

Sondajul CURS arată că Partidul Realitatea ar trece pragul electoral, fiind votat de peste 6% din cei care ar merge la urne. Cei care doresc ca partidul să candideze singur în alegeri sunt sensibil mai mulți decât cei care ar accepta o alianță electorală (38% față de 28%). 

Românii consideră, de asemenea, că Partidul realitatea ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale. 

Potrivit sondajului CURS, 40% dintre români consideră că Partidul Realitatea trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2019.

În cazul în care nu va fi nominalizat un candidat propriu, cei mai mulți dintre respondenți ar dori ca Partidul realitatea să sprijine candidatura lui Klaus Iohannis (11%).

Pentru Călin Tăriceanu optează 7 % dintre respondenți, în timp ce doar 5% cred c-ar trebui susținut Dacian Ciolos.

În ciuda imaginii proaste pe care o are Liviu Dragnea, 4% dintre respondenți l-ar vedea susținut de Partidul Realitatea pe șeful PSD. O treime dintre respondenți nu s-au pronunțat, iar 2%  au ales alt lider politic .

partid_realitatea_candidat_presedintie
Sondajul a fost efectuat de către CURS, la cererea GeoPOL, în perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenți, prin metoda de culegere a datelor fiind față-n față, la domiciliul respondenților. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel