Operațiunea „Carobi 22”, în Spania. Români, prinși după ce au furat roșcove de la ferme

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Operațiunea „Carobi 22”, a Gărzii Civile din regiunea Murcia, desfășurată în cadrul „Planului împotriva furtului în fermele agricole și zootehnice”, a a avut ca rezultat destructurarea a trei grupări criminale, în care erau și români, dedicate furtului de boabe de roșcove în moșii din Totana, Mazarrón și Alhama de Murcia.

Echipa ROCA, care se ocupă de prinderea hoților din ferme, i-a cercetat pe cei zece membri ai celor trei grupuri infracționale, în calitate de presupuși autori a șase infracțiuni de furt evaluate la aproape 2.000 de euro. Sunt șapte bărbați și trei femei, de naționalitate română, marocană și spaniolă, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani. Odată cu procedurile efectuate și legumele recuperate, acestea au fost puse la dispoziția Judecătorilor de instrucție Totana și Lorca.

Acțiunile au început în iulie anul trecut, când membrii Echipelor Gărzii Civile ROCA au luat cunoștință de o serie de furturi în fermele dedicate cultivării de roșcove situate în regiunea Bajo Guadalentín. Anchetatorii au constatat că suspecții, într-o manieră organizată, s-ar fi mutat din municipiile lor de reședință în orașele Totana, Mazarrón și Alhama de Murcia, pentru a selecta mai multe ferme din care au sustras, în rânduri succesive, aproximativ două tone de roșcove, profitând de valoarea mare pe care o au în prezent pe piață. Primele anchete au scos la iveală că furturile au fost comise cu un mod de operare similar, în general în timpul zilei și în aceeași zi a săptămânii.

Spania. Două cupluri de români au spart duba unui refugiat ucrainean dintr-o parcare: Au furat numeroase bunuri, bijuterii și bani

 

Garda Civilă a reușit să recupereze o tonă de boabe de roșcove

 

Gărzile civile din echipele ROCA au susținut interviurile obișnuite cu fermierii din zonă și au efectuat investigațiile corespunzătoare până când au aflat că în spatele acestor furturi se află trei grupuri organizate, cu sediul în orașele murciane Alcantarilla și Lorca și în provincia Almería.

Grație acestei anchete, Garda Civilă a reușit să recupereze o tonă de boabe de roșcove evaluate la 1.000 de euro care au fost deja restituite proprietarilor.

Spania. 18 muncitori români i-au reclamat pe angajatori, tată și fiu: Ce s-a întâmplat după ce i-au chemat la cules usturoiul

 

Vezi și

 

Spania. Hoții care au comis trei jafuri în aceeași noapte, în Granada, arestați

 

Poliția Națională din Granada, Spania i-a arestat pe presupușii autori a trei jafuri într-o singură noapte. Doi marocani, în vârstă de 18 și 24 de ani, cu condamnări anterioare, și o româncă de 20 de ani, ar fi implicați.

Agenții poliției naționale au arestat trei presupuși autori a trei jafuri cu violență și intimidare, toate într-un cartier din Granada, Spania. Jafurile au avut loc în primele ore ale zilei de sâmbătă, hoții având ca armă albă un cuțit.

În urma uneia dintre agresiuni, un tânăr de 19 de ani a fost rănit.

Citește continuarea AICI...

 

-------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel