Spania. 18 muncitori români i-au reclamat pe angajatori, tată și fiu: Ce s-a întâmplat după ce i-au chemat la cules usturoiul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Parchetul din Granada, Spania, cere trei ani de închisoare pentru un tată și fiul său, pentru că au exploatat 18 muncitori români, angajați la culesul usturoiului, fără contract sau înregistrare la Asigurările Sociale.

Parchetul din Granada a cerut trei ani de închisoare pentru un tată și fiul său, ambii acuzați de o infracțiune împotriva drepturilor lucrătorilor pentru că au avut 20 de muncitori români angajați la recoltarea usturoiului fără contract sau înregistrare la Asigurările Sociale.

Spania. 56 de ani de închisoare pentru o familie de români care a exploatat zece conaționali: Ținuți în condiții mizere, insultați și neplătiți

Potrivit rechizitoriului provizoriu al Ministerului Public, la care a avut acces EFE, evenimentele datează din mai 2018 când cei doi inculpați, tată și fiu, au închiriat o fermă în Vegas del Genil din Granada. Deși tatăl avea la acea vreme invaliditate permanentă, a lucrat împreună cu fiul său ca antreprenor agricol și ambii au convenit cu 18 muncitori de naționalitate română să lucreze la recoltarea usturoiului și au convenit cu aceștia să fie plătiți pe ora de muncă. Însă, muncitorii români nu au primit un contract de muncă sau nu au fost înregistrați la Securitatea Socială.

Olanda. Avere confiscată și români arestați sub acuzația de exploatare. Polițiștii caută martori

 

Muncitorii români au lucrat fără contract și fără asigurare



Muncitorii români au stat așa fără contract și fără asigurare până pe 17 mai anul trecut atunci când Inspecția a fost pe lângă fermă. Atunci, muncitorii români i-au sesizat pe cei doi inculpați, care au dorit să simuleze legalitatea muncii prin înscrierea în aceeași zi a tuturor lucrătorilor la Asigurări Sociale.

Parchetul a calificat evenimentele drept infracțiune împotriva drepturilor lucrătorilor și a cerut pentru fiecare dintre inculpați o pedeapsă de trei ani și o zi de închisoare și plata unei amenzi de 3.240 de euro.

Cei doi vor fi judecați pe 4 octombrie la Secția I a Tribunalului din Granada. 

Zeci de români, aduși în Germania în microbuze supra-încărcate, umiliți și exploatați în construcții: „Pedepsiți cu amenințări și bătăi“

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv          

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel