Spania. Două cupluri de români au spart duba unui refugiat ucrainean dintr-o parcare: Au furat numeroase bunuri, bijuterii și bani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Două cupluri de români au spart duba unui refugiat ucrainean dintr-o parcare: Au furat numeroase bunuri, bijuterii și bani. FOTO: captură elperiodicodearagon.com
Spania. Două cupluri de români au spart duba unui refugiat ucrainean dintr-o parcare: Au furat numeroase bunuri, bijuterii și bani. FOTO: captură elperiodicodearagon.com

Două cupluri de români au fost arestate la Zaragoza, Spania, pentru că i-au furat unui refugiat ucrainean toate bunurile pe care le avea. 

Viața refugiatului ucrainean era în interiorul unei dube. A parcurs 3.500 de kilometri și înăuntru a cărat tot ce a putut obține în timp ce fugea de invazia rusă. Ceea ce nu-şi putea imagina era că în capitala comunității autonome Aragon urma să fie prădat şi că patru români aveau să-l jefuiască. S-a întâmplat în parcarea parcului Macanaz, pe malul Ebroului.

Evenimentele au avut loc pe 29 august. Timp de câteva ore în acea după-amiază, a lăsat duba parcată în acea parcare și tocmai în acel moment mai multe persoane au forțat încuietoarea și i-au sustras toate bijuteriile, banii și numeroasele bunuri. Dar nu numai că a fost jefuit, ci doar câteva minute mai târziu i-au folosit cardul la mai multe benzinării, furând peste 2.200 de grivne (aproape 60 de euro).

Spania. Se cere o condamnare „răsunătoare” pentru un român: „Nu sunt vinovat! Eram în România în acea perioadă”. Experții îl contrazic

 

Bunurile furate, găsite în casa unor români

 

Polițiștii au localizat doi dintre autorii acestei tâlhării, cei care au folosit cardul de credit. Cei doi au fost arestați a doua zi după eveniment. Cuplul MC și PZ, în vârstă de 27 de ani, respectiv 41 de ani, de origine română, care avea aproape 20 de dosare pentru fapte similare, au fost trimiși la Judecătoria care a dispus să fie anchetați în libertate.

Într-o a doua fază a anchetei, datorită anchetei efectuate de agenții Brigăzii Provinciale de Poliție Științifică, aceștia au reușit să-i identifice pe ceilalți doi autori, un bărbat și o femeie, SH și MA, în vârstă de 29, respectiv 37 de ani, tot de origine română, care au furat banii în numerar (circa 4.000 de euro și peste 11.000 de dolari) și bijuterii, printre alte bunuri.

Spania. 18 muncitori români i-au reclamat pe angajatori, tată și fiu: Ce s-a întâmplat după ce i-au chemat la cules usturoiul

Anchetatorii, împreună cu avocatul Administrației Justiției, au efectuat o percheziție la locuințele deținuților și au găsit o parte din bunurile furate din duba refugiatului ucrainean. Cuplul de români a mers în judecată în după-amiaza zilei de vineri, 23 septembrie.

Cazul este în desfășurare, anchetatorii încearcă să stabilească cu exactitate împrejurările furtului și pagubele aduse refugiatului ucrainean.

Spania. Viața unei românce de 17 ani a fost luată din gelozie. Ultimele cuvinte ale Denisei: „Te rog, nu-mi face nimic!”

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel