Spania. Se cere o condamnare „răsunătoare” pentru un român: „Nu sunt vinovat! Eram în România în acea perioadă”. Experții îl contrazic

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un violator în serie român este judecat zilele acestea în San Sebastian, Spania. Bărbatul a susținut, încă din declarațiile de la Poliție că în momentul în care au avut loc evenimentele el se afla în România la mama lui. Însă experții i-au demontat teoria.

Testele genetice efectuate pe materialul seminal găsit la una dintre victime și în ținuta alteia, precum și alte rămășițe găsite în mâna și pe fața celei de-a treia, au demontat astăzi strategia defensivă a violatorului în serie român din Gipuzkoa, Spania.

Declarațiile diferiților experți de la Ertzaintza și Institutul de Toxicologie din Madrid au evidențiat, astăzi, că profilul genetic găsit la victime corespunde cu cel al acuzatului, de naționalitate română.

„Ar fi nevoie de 200 de miliarde de planete pentru ca aceeași secvență genetică să fie repetată”, a explicat răspicat unul dintre acești experți.

Cât privește posibilitatea ca resturile genetice să corespundă unei rude a inculpatului pe linie paternă și nu acestuia, toți specialiștii au convenit că ar fi posibil doar dacă inculpatul ar avea un frate „geamăn singur”, adică „ambii au provenit din același ovul”.

Această informație este deosebit de relevantă după prima ședință a procesului, desfășurată luni, în care acuzatul a explicat că fratele său a locuit în Spania între anii 2004 și 2020 și că în august și septembrie 2012 și 2013, când s-au petrecut evenimentele, el era plecat în vacanță în țara lui.

Spania. Un român riscă 93 de ani de închisoare, după ce a incendiat casa fiicei sale vitrege și a lăsat 7 victime: "Tocmai venisem de la un grătar"

 

„Viața i s-a schimbat”

 

Intervenția tuturor acestor experți a centrat ultima zi a procesului de la San Sebastian împotriva violatorului în serie român din Gipuzkoa pentru două tentative de agresiune sexuală și un viol care au avut loc la Tolosa, Andoain și Anoeta. Românul a mai fost deja condamnat în trecut pentru alte două violuri comise în Lasarte-Oria și Beasain și este urmărit penal pentru un al șaselea caz încă în faza de anchetă.

În ședința de judecată de miercuri, au mai făcut declarații mama și iubitul uneia dintre victime, care a fost violată la Anoeta în 2012, după ce ar fi fost sedată cu cloroform impregnat într-o cârpă.

Mama ei și-a amintit că, după atac, fata „a rămas pe șasiu” și „a dus” situația cât a putut de bine pentru că, fiind inconștientă, nu era sigură că a fost violată, dar, șase ani mai târziu, în 2019, când presupusul autor al atacului a fost arestat i s-a confirmat că a fost și ea violată, iar „viața i s-a schimbat”.

Iubitul victimei a descris că fata trăiește într-un „roller coaster psihologic” pentru care este nevoie să ia tratament.

Spania. Chiriașii români rău-platnici, din nou în atenția polițiștilor: Mai multe mașini de lux furate într-un atelier clandestin

 

Parchetul cere 28 ani de închisoare

 

Pe de altă parte, un expert propus de apărare a declarat că inculpatul român suferea încă din copilărie de o patologie psihiatrică constând într-o tulburare ADHD din care derivă o altă tulburare de personalitate obsesiv-compulsivă, pe lângă faptul că suferă de dependență de relații intime, insomnie și depresie cu consum abuziv de alcool și substanțe toxice.

După practicarea tuturor acestor teste, Parchetul a hotărât să mențină cererea de 28 de ani de închisoare pentru învinuit, în timp ce acuzarea privată, care este exercitată de avocata Cristina Ramos, a cerut 29 de ani de închisoare, iar apărarea cere achitarea inculpatului.

Spania. Hoț român "navetist", prins de poliție după 15 ani în care a spart zeci de locuințe

 

„Nu sunt probe suficiente”. Se cere achitarea românului

 

Procurorul, care a lăudat comportamentul „eroic” al victimelor pentru rezistența acestora la atacuri, a spus că inculpatul este „autorul material” al evenimentelor, întrebându-se totodată cum este posibil că materialul seminal să fie găsit la două dintre fete și că ADN-ul i s-a descoperit și în corpul celei de-a treia dacă, după cum susține el, se afla în România în acel moment.

Avocatul urmăririi private, Cristina Ramos, a insistat că există suficiente probe pentru o condamnare „răsunătoare”. De asemenea, a mai amintit că inculpatul nu a depus niciodată mărturie în acest proces și că atunci când a făcut-o, la proces, a răspuns doar la întrebările propriului avocat.

Apărarea, la rândul său, și-a menținut nevinovăția clientului său, înțelegând că nu există probe „suficiente” împotriva acestuia, ci mai degrabă „indicații” și a insistat că românul se afla în afara Spaniei în momentul în care au avut loc evenimentele.

După ce a amintit că victimele și-au descris fizic agresorul, acest avocat s-a întrebat de ce nu li s-a cerut să-l identifice personal în timpul procesului și a subliniat lipsa analizei posibilității ca rămășițele genetice găsite la victimă să corespundă unei rude de acuzatului, ceea ce ridică o „îndoială foarte plauzibilă” în cauză.

Învinuitul, în exercitarea dreptului de a spune ultimul cuvânt, a insistat că în 2012 se află în România din 10 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel