Spania. Hoț român "navetist", prins de poliție după 15 ani în care a spart zeci de locuințe

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost arestat în Spania, fiind căutat de poliție de 15 ani pentru o serie de jafuri comise în Sevilla. 

Un hoț român arestat de agenții Poliției Naționale, era căutat de 15 ani în Spania, fiind acuzat de săvârșirea mai multor jafuri în locuințe din Sevilla. Se pare că bărbatul era navetist și se deplasa în Spania de două sau trei ori pe an, cu avionul, aici stătea două sau trei săptămâni, executa jafurile și apoi se întorcea în România.

Potrivit autorităților spaniole citate de publicația Ok Diario, românul a acționat în forță și când era descoperit de gazde folosea spray paralizant cu piper. Bărbatul în vârstă de 40 de ani are mai multe dosare deschise și în România, iar după arestarea sa din 31 august, autoritatea judiciară spaniolă a dispus intrarea lui în închisoare.

Cum acționa românul

 

Hoțul acționa noaptea când intra în case după ce forța uși sau porți și, ajuns odată înăuntru, lua toți banii și bijuteriile. Brigada Provincială de Poliție Judiciară din Sevilla a stabilit că aceeași persoană a fost arestată în flagrant în 2007 pentru un jaf la o locuință din orașul Mairena del Aljarafe, Sevilla, deși în acea arestare a furnizat un act de identitate fals aparținând fratelui acum reținut.

După ce au efectuat multiple demersuri de investigație asupra furturilor comise, agenții au reușit să îl plaseze, pe lângă primul jaf care a avut loc în Mairena del Aljarafe în altele din Sevilla în anii 2007, 2019, 2021 și 2022 , în cartierele Pino Montano, Santa Clara, Bami și, respectiv, zona Palacio de Congresos.

Potrivit Poliției Naționale, deținutul a fost descoperit de rezidenți atât în ​​atacurile din 2007, cât și în 2022, și nu a ezitat să se confrunte violent cu ei și să folosească spray cu piper. În cadrul cercetărilor, cu ajutorul oficiului consular a fost posibilă identificarea sa. S-a dovedit a fi un cunoscut infractor cu multiple antecedente în România.

Hoțul român navetist se deplasa în Spania de două sau trei ori pe an, cu avionul. Ajungea pe aeroporturile din Sevilla și Malaga. De altfel, jafurile coincid cu perioadele sale de ședere în orașul Sevilla. Aici stătea două sau trei săptămâni, executa jafurile și se întorcea în România.

Anchetatorii spanioli au emis un mandat și românul a fost arestat. El a fost prins când se întorcea la Sevilla cu un zbor din București.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel