O muncitoare româncă rupe tăcerea în scandalul care a zguduit Spania: „Îmi dădea până la 300 de euro pe vot!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Scandalul potrivit căruia Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) din Mojácar ar fi cumpărat voturi a zguduit ieri politica din Spania. O româncă a vorbit la EDATV cum i s-ar fi oferit banii: „Îmi dădea până la 300 de euro”.

EDATV a fost în orașul Almeria din Spania pentru a afla cum a funcționat rețeaua frauduloasă de cumpărare a voturilor, care a fost demontată de Garda Civilă cu arestarea a șapte persoane, dintre care doi candidați PSOE din Mojácar.

EDATV a stat de vorbă cu o muncitoare româncă de la o afacere locală care recunoaște că i-au oferit bani pentru votul ei prin corespondență și care arată cu degetul către un angajat paraguayan al unui bar pe plaja pe care Pedro Sánchez o frecventează de obicei vara. Paraguayanul, potrivit româncei, ar fi responsabil pentru atragerea potențialelor voturi.

„Un paraguayan a venit să-mi cumpere votul, dar eu nu sunt înregistrată în Mojácar. Cunosc oameni care le-au oferit un certificat. Trebuie să completezi acel certificat galben și să-l dai persoanei care are ți-a oferit banii. Ei plătesc între 200 și 300 de euro pe vot”, explică muncitoarea româncă, care asigură că înțelege că sunt persoane cu nevoi care au acceptat oferta. 

Dublă cetățenie pentru românii din Spania: Ministrul de Externe a făcut anunțul mult așteptat

 

„Sumele erau între 150 și 200 de euro”

 

Potrivit româncei, intermediarul PSOE paraguayan ar fi câștigat mai mulți bani decât cei 200 de euro pe care i-a oferit. Mărturia româncei a fost confirmată și de un bărbat care susține că „sumele erau între 150 și 200 de euro” și că rețeaua „era formată din paraguaieni care lucrează în barurile de pe plaja Mojácar”.

Locuitorii sunt consternați de ceea ce s-a întâmplat și sunt conștienți că „se pregătea un adevărat atac asupra democrației”. Șeful listei PSOE a condamnat evenimentele și a susținut că nu cunoaște complotul.

Trei români, membri ai unei bande au fost arestați după ce au furat 65.000 de euro dintr-un depozit din Spania

 

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel