Trei români, membri ai unei bande au fost arestați după ce au furat 65.000 de euro dintr-un depozit din Spania

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Un băiat de 19 ani a fost arestat după ce și-a bătut în mod repetat mama. Românca susține că a fost amenințată cu moartea
Spania. Un băiat de 19 ani a fost arestat după ce și-a bătut în mod repetat mama. Românca susține că a fost amenințată cu moartea

După mai multe luni de anchetă, Garda Civilă a reușit să prindă trei hoți de naționalitate română cărora li se atribuie mai multe jafuri cu forța în zona Sarria, Spania.

Cei trei infractori de naționalitate română au fost arestați în această săptămână la Madrid. Benemérita i-a localizat acolo după luni de investigații. La începutul acestui an, se crede că au comis mai multe jafuri în întreprinderi din sudul provinciei Lugo, mai exact în zona orașului Sarria. Aceștia erau implicați într-o operațiune de tipul „lovește și fugi" în toată Spania, pătrunzând prin efracție în întreprinderi și deconectând alarme.

Surse din cadrul anchetei susțin că românii făceau parte dintr-o bandă itinerantă care se ocupa cu această activitate. Se crede că bărbații au fugit din Sarria după ce au comis mai multe jafuri într-o perioadă scurtă de timp.

Nu se știe cu certitudine dacă au acționat și în alte părți din Lugo sau Galicia, dar este cert că au fugit din provincie la scurt timp după aceea. De atunci, au fost dați dispăruți, până când Guardia Civil i-a localizat recent în capitala statului.

Au sustras bunuri în valoare de 65.000 de euro

 

Garda Civilă a confirmat sâmbăta aceasta, printr-un comunicat oficial, că auzise de hoți "anul trecut", când aceștia au comis "un jaf într-un depozit industrial de distribuție și vânzare de băuturi alcoolice" din Sarria. Din această unitate au sustras bunuri în valoare de 65.000 de euro, precum și deteriorarea spațiilor în timpul jafului.

"Pentru a-și comite faptele infracționale, au acționat cu cagule, purtând mănuși și îmbrăcăminte sport de culoare închisă, folosind două dube, dintre care una ca navetă pentru a se sustrage controalelor poliției", precizează Garda Civilă.

Hoții de origine română au acționat "cu mare îndemânare și profesionalism", efectuând o inspecție prealabilă a locului unde urmau să își comită actele infracționale, concentrându-se pe inhibarea sistemului de alarmă pentru a împiedica declanșarea acestuia. Apoi, au pătruns în incintă prin realizarea unui butron, "folosind ciocane mari și alte instrumente pentru a-și atinge obiectivul în cel mai scurt timp posibil", potrivit Gărzii Civile.

Românii au fost eliberați cu măsuri de precauție

 

Aceștia au fost arestați și au fost aduși joi în fața instanțelor de judecată. După ce au depus mărturie în fața magistratului, s-a decis eliberarea lor cu măsuri preventive. printre altele, pentru că Parchetul nu a cerut încarcerarea lor.

De asemenea, ei mai sunt cercetați pentru infracțiunea de tâlhărie într-un local deschis publicului în afara orelor de funcționare, potrivit unor surse judiciare. Acestora le-au fost impuse mai multe măsuri preventive, printre care retragerea pașapoartelor, interdicția de a părăsi teritoriul național și audieri săptămânale în instanță, conform presei spaniole.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel