UPDATE. Noua Zeelandă. ATAC fără precedent. Au deschis FOCUL la moschei: 49 de MORȚI

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile neo-zeelandeze au recomandat moscheilor din toată ţara să-şi închidă uşile astăzi, iar cetăţenilor să se abţină de la vizitarea acestor spaţii până la o notificare ulterioară, după atacurile armate din Christchurch, soldate cu mai mulţi morţi, informează Xinhua.

UPDATE 11.45

Şeful poliţiei din Noua Zeelandă, comisarul Mike Bush, a anunţat vineri că bilanţul atacurilor armate asupra celor două moschei din oraşul Christchurch a crescut la 49 de morţi, relatează DPA şi Reuters.

El a spus că 41 de persoane au murit la moscheea Masjid Al Noor, iar alte şapte la moscheea din suburbia Linwood. O victimă a murit la spitalul din Christchurch.

Citește și IMAGINI ȘOCANTE din Noua Zeelandă! Unul dintre atacatori, LIVE în timp ce împușca persoanele în moschee (VIDEO)

Un bărbat de aproape 30 de ani, din cele patru persoane arestate, a fost inculpat pentru crimă şi urmează să fie adus vineri în faţa unui tribunal din Christchurch.

Alte două persoane au fost arestate cu arme asupra lor în zonă, iar poliţia încearcă acum să identifice implicarea lor.

„Am recuperat mai multe arme din ambele locuri”, a spus Bush, precizând că atacul a fost unul "foarte bine plănuit".

„Nu am mai avut alte ameninţări de când am intervenit la acest incident”, a adăugat el.

 

UPDATE 09.20

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat astăzi că 40 de persoane au fost ucise în atacurile de la două moschei din oraşul Christchurch, relatează DPA.

 

În acest oraş şi şcolile au fost înschise, iar poliţia armată a fost desfăşurată pe străzi. Aeroportul din Christchurch funcţionează normal.

Cel puţin doi atacatori au deschis focul la două moschei din Christchurch, potrivit presei locale. Martorii au descris că este mult sânge şi decese multiple. Cel puţin 50 de focuri de arme au fost auzite în timpul atacurilor care s-ar fi produs în şase locuri diferite, potrivit martorilor.

Premierul Jacinda Ardern a spus că „aceasta este una dintre cele mai întunecate zile ale Noii Zeelande” şi că nu este loc pentru o astfel de violenţă extremă în ţară.

Citește și Tel Aviv, ATACAT cu RACHETE

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a declarat vineri, după atacurile armate din Christchurch, că „aceasta este una dintre cele mai întunecate zile ale Noii Zeelande”, relatează Xinhua.

„Este o violenţă fără precedent în Noua Zeelandă. Nu este loc pentru o astfel de violenţă extremă în Noua Zeelandă”, a spus Ardern. „Gândurile mele sunt cu Christchurch”, a adăugat ea.

Mai multe incidente au avut loc vineri după-amiază în Christchurch, inclusiv în interiorul a două moschei, soldate cu cel puţin 27 de morţi, conform Xinhua.

Cel puţin doi atacatori au deschis focul la două moschei separate din Christchurch. Martorii au descris că este mult sânge şi decese multiple şi împuşcăturile ar fi avut loc în şase locuri diferite.

Citește și Etiopia, TRAGEDIE AVIATICĂ. Un PARLAMENTAR a anunțat că SOȚIA și cei DOI COPII au murit (VIDEO)

Şefa guvernului a spus că situaţia încă evoluează şi că nu poate confirma numărul victimelor în momentul de faţă. Nici poliţia nu a oferit un bilanţ.

Poliţia din Noua Zeelandă a reţinut patru persoane vineri, după incidentele armate care au avut loc la două moschei în oraşul Christchurch, informează Reuters.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel