IMAGINI ȘOCANTE din Noua Zeelandă! Unul dintre atacatori, LIVE în timp ce împușca persoanele în moschee (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi alte 20 au fost grav rănite în atacuri care au avut loc vineri asupra a două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă, a anunţat premierul Jacinda Ardern într-o conferinţă, potrivit agenţiilor internaţionale de presă. Ea a precizat că 30 de persoane au fost ucise la moscheea Masjid Al Noor din centrul oraşului şi alte 10 au fost ucise într-o moschee din suburbia Linwood. Jacinda Ardern a spus că nivelul de alertă a fost ridicat la maxim.

Unul dintre atacatorii asupra moscheilor din Noua Zeelandă, un bărbat care susţine supremaţia albilor, s-a filmat în timp ce împuşca zeci de credincioşi care se aflau la Rugăciunile de Vineri, relatează dailymail.co.uk.

Atacatorul a intrat în moscheea Al Noor din oraşul Christchurch, în jurul orei 13.30, vineri după amiază. Filmarea a fost distribuită live pe Facebook, timp de 17 minute. În imagini se vede cum un australian, în vârstă de 28 de ani, trage zeci de gloanţe în cei aflaţi în moschee. 

Citește și UPDATE. Noua Zeelandă. ATAC fără precedent. Au deschis FOCUL la moschei: 40 de MORȚI

Armele folosite de atacator erau inscripţionate cu numele altor ucigaşi în serie şi oraşele unde au avut loc alte atacuri teroriste.

Se crede că bărbatul ar avea familie în Grafton, la nord-est de Coffs Harbour.

El a început să transmită live în timp ce mergea către moscheea Al Noor Mosque. În duba sa s-ar fi aflat arme, muniţie şi canistre cu benzină.

El a luat arma şi a intrat în moschee, iar prima victimă fost împuşcată chiar la uşă, conform New Zealand Herald. Bărbatul avea asupra sa cel puţin o armă automată şi mi multe rezerve de munţie.

ATENȚIE! IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel