Tel Aviv, ATACAT cu RACHETE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Două rachete au fost trase astăzi din Fâşia Gaza spre regiunea Tel Aviv, a făcut cunoscut armata israeliană fără să anunţe victime sau pagube materiale, relatează AFP.

Cu câteva momente înainte de anunţul armatei, postat pe Twitter, sirenele au sunat în cursul serii la Tel Aviv şi în localităţile învecinate.

Ministerul de Externe a publicat o înregistrare video, arătând, după cum a susţinut, sistemul de apărare antirachetă israelian "Cupola de Fier" în timp ce distrugea una din rachete „deasupra regiunii Tel Aviv”.

Înregistrarea a mai arătat două rachete ridicându-se spre cer deasupra unor imobile cu multe etaje, cu sirenele pe fond sonor. Potrivit armatei, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Citește și Israel. Premierul Netanyahu, aproape de punerea sub ACUZARE pentru CORUPȚIE

Una dintre rachete "se pare că a căzut în mare şi cealaltă s-a prăbuşit undeva, dar nu la Tel Aviv", a declarat la un post public de televiziune primarul acestui oraş de la Mediterana, Ron Huldai.

Zona metropolitană Tel Aviv se află la 70 km nord de Fâşia Gaza, enclavă sub controlul mişcării islamiste palestiniene Hamas.

În octombrie 2018, o rachetă lansată dinspre Fâşia Gaza a căzut în mare în apropiere de Tel Aviv, iar alta a lovit Beersheba, un oraş mai apropiat de Gaza, în sudul Israelului.

Citește și Etiopia, TRAGEDIE AVIATICĂ. Un PARLAMENTAR a anunțat că SOȚIA și cei DOI COPII au murit (VIDEO)

Ca represalii, Israelul a bombardat 20 de situri din Fâşia Gaza, omorând un palestinian, potrivit unor surse palestiniene. De asemenea, statul evreu a închis punctul de trecere cu Gaza, izolând şi mai mult această enclavă care dispune numai de o altă cale de ieşire, spre Egipt.

Grupuri armate palestiniene ţintesc în general localităţi din sudul Israelului, din vecinătatea frontierei cu Fâşia Gaza.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel