Medic român, mesaj pentru cei care nu cred în Covid-19: „Avem și lumânări, îi așteptăm în spitale”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului Victor Babeș Timișoara, spune că foarte mulți pacienți infectați cu noul coronavirus nu cred că există Covid-19 sau că medicamentele pe care le primesc în spital îi pot ajuta.

„Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei” și „va fi din rău în mai rău”, a avertizat Oancea.

Șeful Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara spune că sunt foarte mulți pacienți infectați care refuză să primească tratamentul și cer să se externeze.

„La Babeș, mai avem șase sau șapte locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos”, a spus Cristian Oancea, potrivit opiniatimisoarei.ro.

El a dat exemplul unui pacient a cărui stare s-a agravat pentru că a refuzat tratamentul:

„Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea sa facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă si nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a mărturisit medicul din Timișoara.

 

„Va fi din rău în mai rău”

 

Cristian Oancea, are un mesaj dur pentru cei care nu cred în Covid-19. Spune că viitorul este unul sumbru și că medicii nu mai pot lupta cu „prostia, cu ignoranța si cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea”.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptam. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor sa facem experimente pe ei.

Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța si cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea.

Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani", a mai spus directorul Cristian Oancea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel