Halloween: Care sunt cele mai bântuite locații din Europa pe care le poți vizita în weekend

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Halloween: Care sunt cele mai bântuite locații din Europa pe care le poți vizita în weekend / Foto: Unsplash
Halloween: Care sunt cele mai bântuite locații din Europa pe care le poți vizita în weekend / Foto: Unsplash

Noaptea de 31 octombrie este cunoscută sub numele de noaptea morților, noaptea vrăjitoarelor sau Halloween. O dată cu adevărat specială, deoarece este ajunul Zilei Morților și este considerată cea mai terifiantă noapte din an. Iată care sunt cele mai înfricoșătoare locații de vizitat din Europa!

Se spune că în castele și palate locuiesc fantomele tuturor celor care au trăit în ele și mulți iubitori ai acestor povești călătoresc pentru a le vedea la fața locului. Fiecare dintre aceste castele are propria sa legendă, descoperiți-le!

Iată șase dintre cele mai frumoase locații bântuite din Europa, care merită o vizită pentru a afla istoria spiritelor care trăiesc în interiorul lor.

 


Castelul Predjama - Slovenia

 

Cunoscut ca fiind cel mai mare castel-peșteră din lume, Castelul Predjama, situat în Slovenia, este cocoțat pe o stâncă înaltă de peste 120 de metri, ceea ce îl face un loc inexpugnabil. Legenda spune că fantoma lui Erasmus de Predjama, faimosul cavaler care a rezistat unui asediu de un an de zile al trupelor Imperiului Austriac, se plimbă prin camerele sale.

 

Castelul Bran - România

 

Cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula, această fortificație situată în România este una dintre cele mai atractive de vizitat pentru toți cei care s-au bucurat de poveștile și romanele lui Bram Stoker. Deși contele nu a locuit niciodată aici, se spune că la etajul patru cei mai curajoși se pot întâlni față în față cu cele mai populare creaturi ale nopții din mitologia românească, inclusiv fantome și vârcolaci.

 

Palatul Liria - Spania

 

Reședința ducelui și a ducesei de Alba din Madrid este una dintre cele mai extraordinare case private din capitala spaniolă. Interiorul său merită vizitat pentru colecția sa completă de artă, cu lucrări de El Greco și Goya, și pentru șansa de a vedea cum trăiau aceștia în interior. Ceea ce mulți dintre vizitatorii care vin aici nu știu este că fantoma împărătesei Eugénie de Montijo, soția lui Napoleon al III-lea, care a murit în palat la vârsta de 94 de ani în urma unui atac de uremie, se presupune că încă se mai plimbă pe coridoarele acestuia.

 

Palatul Versailles - Franța

 

Palatul Versailles din Franța, unul dintre cele mai importante și faimoase palate din lume, are propria fantomă: Marie Antoinette. Povestea spune că, după ce a fost ghilotinată în Place de la Concorde, spiritul reginei s-a mutat la Petit Trianon, un palat construit în interiorul Versailles-ului pe care Maria Antoaneta l-a ocupat în timpul vieții sale. Mai mult, unii vizitatori susțin că au văzut-o!

 

Palatul Național din Mafra - Portugalia

 

În Portugalia se află Palatul Național din Mafra, un ansamblu arhitectural spectaculos format dintr-un palat, o mănăstire și o bazilică, considerat cel mai important monument baroc din Portugalia. Ca toate clădirile mari, este înconjurat de mituri, legende și fantome, cum ar fi spiritele muncitorilor care și-au pierdut viața în timpul construcției sale, deși cea mai curioasă legendă urbană se referă la prezența unor șobolani mutanți uriași în tunelurile palatului.

 

Turnul Londrei - Anglia

 

Deși nu este un castel, Turnul Londrei este unul dintre cele mai frumoase monumente de basm din oraș. Situat lângă Tamisa și comandat de William I, acest turn a fost folosit ca închisoare, reședință regală, arsenal și cameră a comorii pentru bijuteriile coroanei. Istoria sa spune că spiritul Annei Boleyn, cea de-a doua soție a lui Henric al VIII-lea, care a fost decapitată înăuntru, trăiește acolo și a cărei fantomă fără cap se plimbă pe aici.

O vizită la fiecare dintre aceste palate este o destinație esențială. Un tur de neuitat, dacă vă veți cufunda și în poveștile personajelor care au trăit în interiorul lor, ca să nu mai vorbim de cele mai terifiante și înfricoșătoare povești care au trăit între aceste ziduri. Toate aceste experiențe și excursii pot fi rezervate prin intermediul platformei Musement, unde se oferă diferite activități turiștilor oriunde s-ar duce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel