Germania. Români, prinși într-o parcare în timp ce încercau să fure motorină de la TIR-uri: „Aveau un comportament suspicios”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Doi români sunt cercetați penal în Germania pentru tentativă de caz deosebit de grav de furt și pentru utilizarea "greșită" a plăcuțelor de înmatriculare.

Conform autorităților, azi-noapte, în jurul orei locale 01.30, o patrulă civilă a poliției rutiere Ansbach, landul Bavaria din Germania, a dat peste o semiremorcă cu numere de înmatriculare românești în parcarea Geisberg de pe autostrada federală A6. Polițiștii susțin că șoferul român, în vârstă de 34 de ani, avea un comportament suspicios și se părea că cerceta parcarea uitându-se la camioane. Apoi, a mers cu mașina în parcarea Silberbach, unde „a arătat un comportament la fel de vizibil suspicios”.

În cele din urmă, anchetatorii au oprit apoi la stația de camioane de lângă Crailsheim. La verificarea șoferului și a pasagerului acestuia, în vârstă de 36 de ani, ambii cetățeni români, oamenii legii au dat inițial de un aviz de urmărire existent.

Șoferul român era căutat de procurorul Ansbach pentru furt de motorină în februarie anul trecut. Prin urmare, ofițerii s-au uitat mai atent la semiremorcă și au găsit o pompă de motorină ascunsă, furtune lungi de un metru și 17 bidoane de combustibil, fiecare cu o capacitate de 25 de litri.

În plus, plăcuța de înmatriculare a autovehiculului fusese manipulată. Litera „L” a devenit „U” folosind bandă adezivă peste plăcuță.

Au fost declanșate cercetări penale împotriva celor doi români din cauza unei tentative de caz deosebit de grav de furt și din cauza utilizării greșite a plăcuțelor de înmatriculare.

 

Doi români, prinși în flagrant la furat de motorină, în Italia

 

Amintim că luna trecută și în Italia doi români au fost prinși în flagrant la furat de motorină. Aceștia luaseră deja 250 de litri de motorină, punându-i în zece cutii de plastic și au încercat să fugă atunci când au văzut polițiștii. 

Poliția a primit o sesizarea și a intervenit în zona rurală a comunei Borgo San Siro, în localitatea Torrazza, unde cei doi români, împreună cu o persoană neidentificată, intenționau să sustragă, cu un furtun de cauciuc, motorină din două excavatoare. Mașinile se aflau pe proprietatea unui întreprinzător agricol, iar cei doi au fost nevoiți să forțeze capacele de etanșare ale rezervoarelor, pentru a lua combustibilul.

La sosirea agenților de poliție, hoții au abandonat bunurile sustrase, constând în 250 de litri de motorină, înghesuite în 10 bidoane de plastic. Acestea au fost supuse sechestrului. Intervenția promptă a carabinierilor a făcut posibilă blocarea unuia dintre cei doi bărbați și aducerea acestuia în arest, însă celălalt roman, a reușit să fugă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel