Germania. Româncă, fraudă de zeci de mii de euro cu alocațiile pentru copii. Femeia a escrocat statul german și a vrut să fugă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Poliția federală din Passau, landul Bavaria din Germania, a arestat vineri, la punctul de control Rottal-Ost de pe A3, o româncă, în vârstă de 40 de ani, căutată pentru fraudă.

Oficialii au descoperit, în jurul orei 15:00, că românca este căutată cu mandat de arestare emis de parchetul Wuppertal. Potrivit poliției, ea este suspectată că a primit în mod fraudulos alocația pentru copii în valoare de peste 29.000 de euro în Germania, în perioada 2015-2017. 

Conform anchetei, românca a înșelat biroul de ajutoare familiale cu certificate școlare false pentru copiii ei și alte documente false despre statutul ei de rezidență în Germania.

Din cauza riscului existent de evadare, instanța responsabilă a căutat românca prin mandat de arestare preventivă. Acum a fost prinsă de poliție pe A3. Poliția federală a dus-o pe româncă într-o închisoare din Bavaria, iar acum își așteaptă procesul.

 

1,5 milioane de euro, obținuți în Germania din alocații și ajutoare ilegale. Trei români, implicați în escrocherie

 

Amintim că alți trei români au pus la cale o înșelătorie în valoare de 1,5 milioane de euro în Germania. Bărbații fac parte dintr-o grupare care a falsificat acte pentru a obține ilegal alocații pentru copii și ajutoare pentru firmele aflate în dificultate. Doi dintre ei au fost arestați deja, iar al treilea a fost găsit în România. 

Casele care aparțin familiei de români certați cu legea în Germania ies în evidență în satul Cheriu, din județul Bihor. Gardurile au blazoane cu lei poleiți, iar construcțiile se numără printre cele mai impunătoare din sat. Nimeni nu știe cum au făcut banii, mai ales că pe vremuri, spun oamenii, locatarii lor erau printre cei mai săraci din comunitate.

Trei dintre bărbații familiei erau de mulți ani plecați în Germania. Doi au fost arestați în decembrie anul trecut, în urma unei ample acțiuni a poliției germane, menite să destructureze rețeaua care solicita ilegal plata alocațiilor și a ajutoarelor pentru firmele aflate în dificultate. Al treilea a fost ridicat din România.

„Autoritățile germane au emis pe numele acestuia două mandate europene de arestare, fiind bănuit pe teritoriul Germaniei de comiterea infracțiunilor de fals, uz de fals, înșelăciune și evaziune fiscală, prin încasarea ilegală a unor drepturi care nu i se cuveneau”, a declarat comisar-șef Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Conform presei germane, rețeaua a solicitat ilegal alocații pentru 102 copii, dar și peste 100 de ajutoare financiare pentru firmele aflate în dificultate din cauza pandemiei. Totul cu acte false, iar frauda este uriașă.

„Au falsificat pur si simplu acte pentru cererea de alocații. Frauda a fost de aproximativ 1,5 milioane de euro. Aruncă o lumină foarte rea asupra celorlalți români locuiesc în Germania”, spune Iuliana Kiss, o româncă stabilită în Germania.

La acțiunea de destructurare a grupării, care a avut loc la finalul anului trecut, au participat peste 100 de polițiști germani, care au efectuat percheziții în șapte locații din Germania și Austria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel