Franța. Șofer român, condamnat după ce a fost surprins în flagrant, când fura motorină: „Am făcut asta la ordinul șefului meu“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șofer român de camion a fost condamnat pentru furt de combustibil pe A16, la Isques. Tribunalul judiciar din Boulogne-sur-Mer a condamnat un șofer român pentru furt de combustibil. Faptele datează din luna octombrie a anului trecut, pe autostrada A16. Românul a fost prins în flagrant delict.

Între 1 octombrie și 29 octombrie 2021, jandarmii din cadrul plutonului motorizat din Boulogne-sur-Mer au constatat numeroase furturi de combustibil din vehiculele parcate pe autostrada A16. După ce au efectuat numeroase operațiuni de supraveghere și investigație, anchetatorii au reușit să ajungă la rezultate concludente.

O combinație de camioane, înmatriculate în România, a fost identificată în mod clar pentru aceste furturi de combustibil în formă agravantă. În noaptea de 29 octombrie 2021, la ora 2.20, în localitatea Isques, jandarmii au reușit să aresteze în flagrant delict un șofer de camion român, în vârstă de 38 de ani.

 

Șofer român, surprins în flagrant când fura motorină, în Franța

 

Fura combustibil de la un tractor rutier francez: Șoferul a fost reținut, iar vehiculul a fost confiscat. Cu ajutorul Direcției Regionale de Mediu (DREAL) din Calais, au fost descoperite neconcordanțe între activitatea de pe cardul șoferului și datele de pe tahograful camionului.

Astfel, a fost găsit un magnet pe senzorul de puls al datelor dispozitivului de control. În plus, pe șasiul tractorului rutier a fost găsită și o pompă de sifonare. Această pompă a fost instalată în mod deliberat, pentru a efectua aceste furturi de combustibil.

 

„Am făcut asta la ordinul șefului meu“

 

La 30 octombrie, procurorul general al instanței judecătorești a decis să îl plaseze pe șoferul camionului în arest preventiv. El a fost judecat pentru cele șapte furturi de combustibil în formă agravată și pentru falsificarea deliberată a datelor privind activitatea sa de transport.

"Am făcut asta la ordinul șefului meu", a explicat șoferul în fața instanței, potrivit presei franceze.

Având în vedere situația specială a inculpatului, acesta a fost condamnat, de către instanța judiciară din Boulogne-sur-Mer, la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare și la o interdicție de doi ani de a intra pe teritoriul francez. Camionul a fost confiscat, la fel ca și încărcătura acestuia, în vederea unei posibile distrugeri sau vânzări la proprietate.

 

Șoferii români merg cu „motorină de împrumut“

 

Situația nu este una singulară. Recent, doi români au fost condamnați în Olanda după ce au furat combustibil în valoare de 8.000 de euro în câteva zile. Au fost prinși în flagrant delict cu „motorină de împrumut“. 

Motorina a fost scoasă din rezervoarele camioanelor cu un furtun. Combustibilul era pompat direct în rezervorul unui camion aparținând hoților de motorină. În acest fel, camioanele au fost golite.

Cu a treia ocazie, aceștia au fost prinși în flagrant delict și arestați în colaborare cu Poliția Națională și compania de transport. Potrivit companiei de transport, cei doi bărbați erau de origine română și conduceau un DAF cu numere de înmatriculare românești.

În total, au fost furați aproximativ 5.000 de litri. O cantitate care, potrivit companiei de transport, echivalează cu un cost de aproximativ 8.000 de euro. Compania a raportat furturile.

Vezi mai multe detalii: Olanda. Doi români au furat combustibil în valoare de 8.000 de euro în câteva zile: Prinși în flagrant delict cu „motorină de împrumut“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel