Franța. Trei români, experți în spartul boxelor închiriate: Au plecat cu bunuri de peste 150.000 de euro dintr-o singură lovitură

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Trei români, suspectați că au comis mai multe spargeri într-o societate de închiriere de boxe din Lyon (Rhône), au fost arestați la 29 octombrie. Aceștia au fost prinși în flagrant delict în timp ce încercau să pătrundă din nou în incintă. 

Trei bărbați, în vârstă de 21, 30 și, respectiv, 42 de ani, au fost arestați pe 29 octombrie la Lyon (Rhône) pentru "furt și asociere criminală". Aceștia sunt suspectați că fac parte dintr-o rețea de spărgători care viza mereu aceeași firmă de închiriere de boxe din zona Lyon, relatează Lyon Capitale.

O anchetă efectuată de poliția departamentală din Rhône a dus la depistarea suspecților. Poliția a stabilit, mai întâi, modul de operare al hoților și a identificat vehiculele folosite, explică Lyon Capitale.

Trei români, experți în spartul boxelor închiriate

 

Hoții au reușit, în mod sistematic, să obțină codul de intrare în sediul companiei înainte de a sparge cutiile. Una dintre victime fusese jefuită de mai multe obiecte de valoare, în valoare estimată de 150.000 de euro, după ce românii i-au furat haine de lux și echipamente hi-fi profesionale pe care le stocase acolo.

Poliția a pus sub supraveghere diferitele locații ale companiei și, în dimineața zilei de 29 octombrie, a detectat o intruziune în depozitul situat în districtul 8 al orașului. Suspecții au fost prinși în flagrant delict, în timp ce încercau să intre din nou prin efracție.

Probele găsite în vehiculul lor au permis poliției să confirme implicarea lor în furturile anterioare, potrivit presei franceze. Cei trei suspecți, de naționalitate română, până acum fără antecedente, au fost inculpați înainte de a fi arestați preventiv până la proces.

Depozitele Amazon, atractive pentru români

 

Și în Italia, un român inventiv, angajat la un depozit Amazon, și-a umplut mașina cu bunuri furate, de peste 1.500 de euro. La finalul turei de muncă, bărbatul care era muncitor la centrul logistic Amazon din Castelguglielmo, în zona Rodigino, a fost verificat de personalul de securitate, care observase unele lucruri suspecte în rucsac. Prin urmare, a fost solicitată  intervenția unei patrule de carabinieri pentru a investiga cazul.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că muncitorul român a furat de la companie mai multe bunuri, printre care: 34 de căști bluetooth, un portofel din piele pentru bărbați Pierre Cardin și un Ceas smartwatch  Galaxy Watch4. În mașina românului, carabinierii au găsit un smartphone Xiaomi Poco X3; un emițător / receptor Ozvavzk; 3 ceasuri inteligente Garmin Forerunner 45; o banda led de 10 metri Ksipze; un ceas inteligent Huawei Watch Gt 2e; un smartphone Kxd 6c. Toate produsele au fost scoase, ilegal, din companie de către muncitorul român, scrie lanuovaferrara.gelocal.it.

Bunurile furate se ridică la valoarea de 1.500 de euro. Toate bunurile furate au fost confiscate  și returnate companiei. Românul a fost dus la cazarma din Trecenta, apoi eliberat.

Acesta nu este un caz singular, căci în luna octombrie, trei români au furat colete Amazon în valoare de jumătate de milion de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel