Olanda. Doi români au furat combustibil în valoare de 8.000 de euro în câteva zile: Prinși în flagrant delict cu „motorină de împrumut“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În ultimele trei săptămâni, peste 5.000 de litri  de motorină a fost furată din camioane de la Eren Transport & Logistiek BV din Amsterdam în trei ocazii diferite. Autorii sunt doi șoferi români.

Motorina a fost scoasă din rezervoarele camioanelor cu un furtun. Combustibilul era pompat direct în rezervorul unui camion aparținând hoților de motorină. În acest fel, camioanele au fost golite.

Cu a treia ocazie, aceștia au fost prinși în flagrant delict și arestați în colaborare cu Poliția Națională și compania de transport. Potrivit companiei de transport, cei doi bărbați erau de origine română și conduceau un DAF cu numere de înmatriculare românești.

În total, au fost furați aproximativ 5.000 de litri. O cantitate care, potrivit companiei de transport, echivalează cu un cost de aproximativ 8.000 de euro. Compania a raportat furturile.

Eren Transport & Logistics dorește să avertizeze și alte companii de transport cu privire la hoții de motorină și să rămână în alertă.

Alt român prins la furat combustibil în Olanda

 

Un alt român a fost prins la fort de motorină, în cursul nopții de miercuri spre joi,  în Tilburg. Poliția a arestat un român de 28 de ani, suspectat de furt de motorină.

În urma denunțului unui șofer de camion, bărbatul ar putea fi arestat pe Lovense Kanaaldijk, în Tilburg. Ofițerii l-au văzut pe bărbat fugind către  un camion. 

Omul mirosea a motorină. Un bidon și un furtun au fost găsite în apropiere, a anunțat joi poliția.

Alți doi șoferi români de TIR au fost arestați în Spania, după ce au fost prinși în timp ce furau motorină de la alte camioane. Agenții Gărzii Civile au intervenit, vineri dimineață, într-o operațiune care a avut ca rezultat arestarea a cel puțin doi șoferi de TIR de origine română, aceștia fiind acuzați de furt de combustibil.

O anchetă mai amplă este în curs de desfășurare, în contextul în care se pare că cei doi au acționat recent și în districtul Argamasilla de Calatrava.

Unii șoferi români efectuează curse în Europa pe motorină "de împrumut" 

 

Comportamentul celor doi români i-a revoltat pe ceilalți șoferi profesioniști.

"Mulțumim că au fost prinși. Mulțumesc unuia dintre lucrătorii uneia dintre companiile care le-au furat că i-a văzut în Repsol și erau aceleași caracteristici ale detaliilor pe care le aveau ... dar ce? ?? Sunt în temniță și MÂINE sunt scoși de acolo și merg în România și nu se mai știe nimic despre ei", comentează un internaut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel