Explozie puternică în orașul rus Belgorod, lângă granița cu Ucraina

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Explozii la un depozit de muniție din zona orașului rusesc Belgorod
Explozii la un depozit de muniție din zona orașului rusesc Belgorod

O explozie puternică a avut loc marți seară în zona orașului rus Belgorod, situat la circa 12 km de granița cu Ucraina, scrie Nexta, publicând imagini filmate de localnici. 

Guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, a confirmat explozia, dar nu a spus unde a avut loc, mai precizează Nexta.

Agenția rusă de presă Tass a relatat că o bombă a lovit o tabără militară în regiunea Belgorod. Potrivit agenției, patru militari ar fi fost răniți. Autoritățile locale nu au raportat morți.

 

Arestovich, consilierul președintelui ucrainean: Rusia nu abandonează încercările de a-l ucide pe Zelensky

 

Oficial american: Să nu ne lăsăm păcăliți de anunțul Rusiei

 

După reacția președintelui Joe Biden, care s-a arătat reținut în privința intențiilor declarate ale Rusiei de a reduce ofensiva militară în Ucraina, un oficial american a declarat că „nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de anunțul Rusiei”, ci, din contră, să fim pregătiți de noi agresiuni.

„Credem că mișcările forțelor ruse din jurul Kievului reprezintă o regrupare, nu o retragere, iar lumea ar trebui să fie pregătită de o ofensivă majoră împotriva altor zone din Ucraina”, a declarat oficialul citat de CNN.

„De asemenea, (mișcările de trupe - n.r.) nu înseamnă că amenințarea asupra Kievului s-a încheiat. Rusia nu și-a atins obiectivul de a captura Kievul și nici pe acela de a subjuga întreaga Ucraină, dar poate exercita în continuare o violență extremă asupra țării”, a mai pus oficialul.

 

Joe Biden: Așteptăm să vedem dacă Rusia se ține de cuvânt în privința reducerii atacurilor

 

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat, marți, că așteaptă să vadă dacă Rusia „se ține de cuvânt” în ce privește reducerea activității sale militare din Ucraina în zonele Kiev și Cernihiv.

„Vom vedea dacă se va ţine de cuvânt”, le-a spus preşedintele american jurnaliştilor, la scurt timp după ce a avut o discuţie la telefon cu liderii europeni, Boris Johnson, Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel