Arestovich, consilierul președintelui ucrainean: Rusia nu abandonează încercările de a-l ucide pe Zelensky

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Aleksei Arestovich, consilierul șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Rusia încă nu a abandonat încercările de a-l ucide pe Zelensky. Potrivit consilierului șefului de cabinet, el însuși figurează pe lista persoanelor pe care Rusia vrea să le „elimine”,  relatează UNIAN.

Aleksey Arestovich, consilier al șefului biroului președintelui Zelensky, a spus, într-un interviu acordat BBC, că ocupanți ruși încă încearcă să-l omoare pe Volodymyr Zelensky. 

Potrivit acestuia, rușii au tras de patru ori în zona clădirii Președinției, unde se află biroul președintelui Zelensky. În plus, invadatorii vor să „înlăture” și pe cineva din conducerea militară și politică a Ucrainei, în special, pe însuși Arestovich.

„Apropo, știu că și eu mă aflu printre primele cinci persoane vizate. Deoarece procesul de negociere se desfășoară prin legătură video, lovirea clădirii Președinție ar înscena tăierea tuturor căilor pentru aceste negocieri. Și dacă nu există negocieri, ne vom trezi cu o situație complet diferită", a spus Arestovich.

Consilierul șefului Oficiului Prezidențial a mai spus că ridicarea sancțiunilor economice împotriva Federației Ruse este unul dintre principalele subiecte,  care o îngrijorează Rusia în timpul negocierilor.

„Imaginați-vă reacția Occidentului și a lumii întregi după bombardarea Președinției și a negociatorilor. Adică până și rușii au niște linii diplomatice internaționale, care nu pot fi depășite. Pentru că mesagerul este întotdeauna o persoană inviolabilă. Când omori persoana care vorbește cu tine, nimeni nu va mai negocia niciodată cu tine după aceea. Trebuie să existe lucruri pe care te poți baza chiar și într-un haos precum războiul", a adăugat el.

Arestovich, consilierul președintelui ucrainean: Rusia nu abandonează încercările de a-l ucide pe Zelensky 

 

Potrivit lui Arestovich, invadatorii ruși nu vor mai bombarda biroul președintelui, dar nu are nicio îndoială că nu vor renunța să încerce să-l distrugă fizic pe Zelensky într-un alt mod.

Anterior, Mihail Podolyak a spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a supraviețuit deja la peste zece atentate la viața sa.

Potrivit informațiilor ucrainene, pe 20 martie, în Ucraina au început să sosească grupurile de militanți, asociate cu un propagandist rus apropiat lui Putin și cu proprietarul Ligii PMC (Wagner), Evgheni Prigojin. Sarcina principală a criminalilor e eliminarea conducerii politico-militare de vârf a Ucrainei.

Liga PMC „Wagner” este o structură militară rusă, formată din mercenari. O misiune independentă, sub auspiciile Consiliului ONU, a stabilit că acțiunile PMC Wagner sunt calificate drept crime de război sau crime împotriva umanității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel