Două adolescente românce, traficate pe străzile din Italia de un bărbat de 70 de ani: „Atenție că ăștia doi sunt căsătoriți!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Două minore românce, în vârstă de 14, respectiv 15 ani, au fost puse să se prostitueze în Viterbo, un oraș în regiunea Lazio din Italia.

Fetele românce de 14 și 15 ani care s-au prostituat pentru 50 de euro cu un bătrân de 70 de ani și prietenii lui au decis să povestească totul. Întâlnirile stabilite de bătrân erau întotdeauna la terminus Riello. Clienții le luau în mașină și le aduceau înapoi când lucrurile se terminau.

Pe parcursul anchetei au fost efectuate 13.800 de interceptări telefonice, dintre care 2.000 au fost utilizate de către parchet și 254 au fost transcrise de poliția judiciară.

„Atenție că ăștia doi sunt căsătoriți, este un secret”, le spune un bărbat de 78 de ani, originar din Montefiascone, dar rezident în Viterbo, fetelor într-unul dintre telefoanele interceptate, prezentate ieri de procurorul Paola Conti în instanță. 

Într-una dintre interceptările făcute, una dintre cele două explică cum este îmbrăcată, în beneficiul clientului care urmează să vină să o ia. „Am o cămașă roz și pantaloni scurți”, îi spune tânăra româncă bătrânului proxenet. Cea mai mică dintre victime la acea vreme era în clasa a VIII-a la o școală. 

Franța. Un cuplu de români aducea minore din țară pentru o „afacere” pe trotuar. Adolescentele nu se consideră victime

 

Un român recruta minore pentru un club de noapte

 

Pe lângă tinerele audiate ieri în sala de judecată, mai există și un terț, de 16 ani la acea vreme. Apoi mai este un al doilea acuzat, un tânăr de 38 de ani de origine română, cu domiciliul la acea vreme în Grotte di Castro, compatriot al fetelor, care ar fi administrat afacerea din punct de vedere logistic și ar fi încercat să recruteze minorii ca dansatori pentru un club de noapte din Tuscia.

„Ne-a spus că ar trebui să distrăm clienții la masă și că, dacă am fi vrut, am fi putut să întreținem relații sexuale cu ei pentru bani”, au recunoscut ieri cu greu cele două foste „baby call girls”, la finalul unei audieri în care mult timp a încercat să nege chiar și dovezile, până când președintele de judecată Elisabetta Massini le-a dat un avertisment cu privire la sperjur.

Două fetițe cu voci copilărești în telefoane interceptate în care vorbesc despre întâlniri și spectacole. Într-o convorbire telefonică sunt solicitate și partide în trei, într-o zi în care doar una dintre cele două era disponibilă. Când spune nu, proxenetul nu se dă bătut: „Deci să mergem mai întâi cu una și apoi să mergem cu cealaltă”. Au fost angajate și în cuplu: „O sută de euro să fac dragoste cu doi dintre prietenii mei, câte 50 de euro fiecare”.

Italia. Cuplu de români, acuzați că și-ar fi drogat fiica minoră și au forțat-o să se prostitueze

 

Proxenetul le-a fost client

 

Alarma a fost declanșată în primăvara anului 2015, când carabinierii companiei din Ronciglione au fost sesizați de prezența, la Blera, a minorelor românce care mergeau cu adulții.

Bătrânul de 78 de ani și românul de 38 de ani sunt acuzați de exploatare și inducere în prostituția copiilor. Adolescentele, conform celor reconstruite de anchetatori, s-ar fi prostituat în case din centrul istoric - Piazza del Comune, Sacrario și zona San Faustino - făcând o întâlnire cu clienții, interceptați tot prin intermediul rețelelor de socializare, la terminus Riello.

Cele două fete „au avut atitudini mature”, iar în acest fel clienții nu ar fi știut de vârsta minoră a prostituatelor.

Italianul, apărat de avocatul Mirko Bandiera, ar fi jucat rolul unui fel de „manager teritorial”, punând la dispoziţia celor două prostituate minore clienţi italieni. Inițial ar fi fost el însuși client, apoi ar fi mirosit afacerea și ar fi început să răspândească vestea printre prietenii săi, lărgind încet cercul printre utilizatorii rețelei.

Francezii, reportaj cutremurător: Româncele, cele mai multe pe o piață „de miliarde de euro”: Cum „antrenează” traficanții „sclavi loiali”

 

---------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel