Franța. Un cuplu de români aducea minore din țară pentru o „afacere” pe trotuar. Adolescentele nu se consideră victime

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un cuplu de români a fost condamnat, la finele săptămânii trecute, pentru proxenetism agravat la trei ani de închisoare, cu un an de pedeapsă cu suspendare, în Béziers, un oraș în sudul Franței, sub-prefectură a departamentului Hérault, în regiunea Languedoc-Roussillon. Un alt bărbat care le-a fost complice a primit doi ani de închisoare.

Este un caz foarte întunecat de proxenetism pe care poliția din Béziers a trebuit să-l dezlege. Vineri, 21 octombrie, instanța judiciară din Béziers s-a pronunțat asupra unui dosar de proxenetism în care erau bănuiți doi români, ajutați de un bărbat. Ancheta a stabilit că cei doi români sunt vinovați de proxenetism agravat față de patru fete tinere, minore, pe drumul spre Narbonne, în Nissan-lez-Ensérune. La rândul său, celălalt bărbat implicat a fost responsabil pentru lăsarea și ridicarea prostituatelor. 

Italia. Cuplu de români, acuzați că și-ar fi drogat fiica minoră și au forțat-o să se prostitueze

 

Minorele nu se consideră victime

 

În timpul procesului a reieșit că tinerii români au ajuns în Franța cu mulți ani în urmă. Minorele au fost puse pe trotuar de cuplul de români, a cărui soție era și ea prostituată. Cu ceva timp în urmă, un alt bărbat care s-a întâlnit ca și client cu proxeneta s-a îndrăgostit de ea. De atunci, a devenit complicele cuplului și, pentru a câștiga un ban în plus, făcea pe „șoferul fetelor”.

Un șofer care s-a prezentat drept binevoitor față de minore, dar al cărui profil este mai puțin „neted” decât anunță. Autor de violențe domestice și interzis să se apropie de soția sa, ar fi agresat verbal și prostituatele românce. Care nu se consideră victime și spun că sunt de acord cu această meserie.

Francezii, reportaj cutremurător: Româncele, cele mai multe pe o piață „de miliarde de euro”: Cum „antrenează” traficanții „sclavi loiali”

 

Condamnări pentru cei trei

 

La finalul procesului, vineri, 21 octombrie, cuplul de români a fost condamnat pentru proxenetism agravat la trei ani de închisoare, cu un an de pedeapsă cu suspendare. Amandoi li s-a interzis intrarea pe teritoriul francez timp de zece ani.

La rândul său, șoferul acestor prostituate a fost condamnat la doi ani de închisoare, pedeapsă însoțită de o pedeapsă de un an cu suspendare.

 

Vezi și 

 

Trei români acuzați că au forțat 10 femei să se prostitueze, în Olanda: „Dacă refuzau să lucreze în prostituție, erau vândute“

 

Trei români din Arnhem, Olanda, suspectați de trafic de persoane trebuie să execute pedepse cu închisoarea. Sunt doi bărbați și o femeie. Cel puțin zece victime ar fi fost forțate să lucreze ca prostituate în Arnhem, Nijmegen și Ede, printre altele, însoțite de violențe brutale și amenințări grave.

Dacă refuzau să coopereze, erau amenințate că cineva din familie ar fi fost tăiat în bucăți. Dosarul include, de asemenea, mărturii ale unor avorturi forțate, deoarece femeile erau obligate să lucreze fără prezervativ.

Nu este pentru prima dată când principalul suspect Claudiu D. (39 de ani) a obligat femei să se prostitueze cu forța. El nu a fost prezent la audierea pe fond a cauzei la tribunalul din Arnhem, deoarece în prezent execută o pedeapsă în Italia pentru un caz similar pentru care a fost condamnat anterior. Exploatarea femeilor moldovence și românce în Olanda a avut loc între septembrie 2014 și februarie 2019, potrivit acuzării.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel