Trei români acuzați că au forțat 10 femei să se prostitueze, în Olanda: „Dacă refuzau să lucreze în prostituție, erau vândute“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Parlamentul European solicită măsuri împotriva prostituției și eliminarea sărăciei
Parlamentul European solicită măsuri împotriva prostituției și eliminarea sărăciei

Trei români din Arnhem, Olanda, suspectați de trafic de persoane trebuie să execute pedepse cu închisoarea. Sunt doi bărbați și o femeie. Cel puțin zece victime ar fi fost forțate să lucreze ca prostituate în Arnhem, Nijmegen și Ede, printre altele, însoțite de violențe brutale și amenințări grave.

Dacă refuzau să coopereze, erau amenințate că cineva din familie ar fi fost tăiat în bucăți. Dosarul include, de asemenea, mărturii ale unor avorturi forțate, deoarece femeile erau obligate să lucreze fără prezervativ.

Nu este pentru prima dată când principalul suspect Claudiu D. (39 de ani) a obligat femei să se prostitueze cu forța. El nu a fost prezent la audierea pe fond a cauzei la tribunalul din Arnhem, deoarece în prezent execută o pedeapsă în Italia pentru un caz similar pentru care a fost condamnat anterior. Exploatarea femeilor moldovence și românce în Olanda a avut loc între septembrie 2014 și februarie 2019, potrivit acuzării.

Trei români acuzați că au forțat 10 femei să se prostitueze, în Olanda

 

Ceilalți suspecți în acest caz sunt un bărbat și o femeie. Cristian O., poreclit Bobo (28 de ani) și Yasemin H. (45 de ani), ambii tot din România. Omul spune că a făcut ceea ce i s-a ordonat să facă. "M-au amenințat că mă vor ucide de nenumărate ori. Am destule motive să mă tem". Avocatul său îl vede pe românul de 28 de ani mai degrabă ca pe o victimă decât ca pe un făptaș. El a citat din înregistrări care includeau amenințări de a-i sparge craniul cu un ciocan sau de a-i scoate ficatul din corp. Părinții săi au fost, de asemenea, amenințați și l-ar fi sfătuit să nu se ducă la poliție de teama răzbunării. El spune că nu le-a atins el însuși pe femei.

Acesta nu este cu siguranță cazul principalului suspect, potrivit celor de care este suspectat. Una dintre victime a explicat în detaliu cum a ajuns din România în Olanda. Femeia, Bianca (acum în vârstă de 23 de ani), a declarat că ea și o altă femeie au fost aduse în Nijmegen în martie 2018 sub pretexte false. Au crezut că vor lucra într-un abator. Pe drum, ea ar fi fost drogată sau adusă sub influența alcoolului. Li s-a spus să lucreze în domeniul prostituției. Pe parcurs, ar fi existat amenințări și violuri. După viol, suspectul principal a spus: "Asta este o lecție pentru tine. În acest fel poți învăța ce să faci cu clienții". Urmele ADN au confirmat violul. Femeilor li s-a spus, printre altele, că vor trebui să returneze transportul (1.000 de euro). În plus, li s-au luat actele de identitate. 

„Dacă refuzau să lucreze în prostituție, erau vândute“

 

„De fapt, aș vrea să spun mult mai multe despre acest lucru, dar mi-e teamă“, spune suspecta în cazul traficului de persoane, Yasemin H. „Dacă refuzau să lucreze în prostituție, erau vândute“. O altă femeie confirmă această poveste. La un moment dat, această femeie sare din mașina care se deplasează încet în încercarea de a fugi, dar este târâtă cu forța înapoi în mașină.

Yasemin H., în vârstă de 45 de ani, a lucrat și ea ca prostituată și a aranjat cazarea victimelor, de exemplu. Ea le-a învățat ce să facă și a ținut evidența rambursării datoriilor. Femeile au ajuns să o cunoască sub numele de "Christina". Și ea este îngrozită de principalul suspect. "De fapt, vreau să povestesc mult mai multe despre asta, dar mi-e frică. Îmi pare rău", a declarat ea în instanța din Arnhem. Această femeie mai spune că a fost violată, abuzată și amenințată cu moartea. De exemplu, a fost bătută cu un lanț de câine. Femeia izbucnește în lacrimi când i se citește numele evenimentelor.

Luni a fost prima zi din cele trei zile rezervate pentru audierea cazului. Împotriva lui Christian O., procurorul cere nouă luni de închisoare, dintre care cinci cu suspendare. Cererile de pedeapsă împotriva lui Yasemin H. și a suspectului principal Claudiu D, în prezent deținut în Italia, vor urma ulterior.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel