Un primar din Sicilia și-a dat demisia, după ce s-a vaccinat anti COVID-19, deși nu avea prioritate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
primar sicilia nicolo nicolosi
primar sicilia nicolo nicolosi

Primarului localității siciliene Corleone și-a anunțat duminică, 7 martie, demisia din funcție, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 fără să fi avut prioritate în perioada respectivă, fapt investigat în prezent de către poliție, relatează AFP.

"Nu am dormit o noapte întreagă, reflectând la această decizie și am ajuns la concluzia că este corect să demisionez", a declarat Nicolo Nicolosi, în vârstă de 78 de ani, pentru agenția de presă ANSA. "Insist însă asupra faptului că am făcut o bună alegere vaccinandu-mă, împreună cu consilieri municipali", a adăugat primarul acestei mici localități situate în apropiere de Palermo, fief istoric al mafiei al cărei nume trimite la celebrul film "Nasul" semnat de regizorul Francis Ford Coppola.

Primarul susține că decizia de vaccinare a fost cea bună. Poliția îi anchetează pe edil și pe alți câțiva membri ai consiliului sau, raportând cazul la parchetul local. Localitatea Corleone a confirmat pe contul sau de Facebook că primarul a primit într-adevăr două doze de vaccin în ianuarie.

Italia a început campania de vaccinare la sfârșitul lunii decembrie, rezervand primele doze pentru lucrătorii din domeniul sănătății și persoanelor cu vârstă peste 80 de ani.  Dar Nicolo Nicolosi a susținut că politicieni locali că el au nevoie, de asemenea, de o protecție imediată împotriva virusului, încadrându-se printre lucrătorii din prima linie care își servesc concetățenii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel