Italia. Ministrul Sănătății: "Toți cetăţenii care vor dori vor fi vaccinați până în vară"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Toți italienii care vor dori vor fi vaccinați până în vară, spune ministrul Sănătății Roberto Speranza. Trimestrul doi al anului va fi decisiv, spune Speranza, în contextul în care Italia așteaptă peste 50 de milioane de doze.

Roberto Speranza a declarat într-o emisiune televizată că „până în vară, toți italienii care doresc vor fi vaccinați”.

„Credem că trimestrul următor va fi decisiv pentru vaccinări. De la 1 aprilie începe al doilea trimestru în care ne așteptăm la peste 50 de milioane de doze și ne propunem să ajungem la imunizarea a cel puțin jumătate din populație. Între aceste doze va exista, de asemenea, vaccinul J&J, care este o doză unică. Așadar, la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului ne vom găsi într-o situație în care majoritatea va fi vaccinată”, a afirmat Speranza.

Deocamdată, rămân înspăimântătoare noile tulpini: „Dacă se infectează mulți oameni, e clar că va crește curba. Noile tulpini sunt studiate, știința nu are o baghetă magică. Pe lângă varianta britanică există și cea braziliană, într-un procent mai mic, și, de asemenea, cea sud-africană. Trebuie să investigăm. Variantele sunt prezente și reprezintă o nouă provocare, dar trebuie să continuăm cu măsuri foarte riguroase”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel