Avocat român, mort după ce s-a infectat cu noul coronavirus în concediul din Grecia: Nu avea comorbități

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara nu au reuşit să salveze viaţa avocatului Cătălin Şerban, în vârstă de 44 de ani, ajuns la Terapia Intensivă după infecţia cu COVID-19.

Week-end-ul trecut, omul de afaceri Romeo Dunca a anunţat că oferă 10.000 de lei pentru cel care donează plasmă avocatului Cătălin Şerban, internat cu COVID-19 pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Deşi s-au găsit donatori, medicii nu au putut salva viaţa fostului judecător şi vicepreşedinte al Curţii de Apel din Timişoara.

Cătălin Şerban a decedat, vineri. Avea numai 44 de ani. Conform managerului de la “Babeş”, avocatul nu avea comorbidităţi şi a fost infectat cu COVID-19 în concediul pe care l-a petrecut în Grecia.

Cătălin Şerban a fost în vacanţă împreună cu Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu, directorul administrative al Curţii de Apel, decedat în 19 august, la 63 de ani, tot din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19.

 

10 la sută dintre decedaţi nu aveau comorbidităţi

 

Conform datelor oficiale, de la începutul pandemiei, în judeţul Timiş au decedat 120 de persoane după ce s-au infectat cu coronavirus. Din cei peste 100 de persoane care au decedat la spitalul de boli infecţioase din Timişoara, aproximativ 10 la sută au fost oameni tineri, fără comorbidităţi.  

„Am avut cam zece la sută din decese persoane fără comobirdităţi. Făceau parte din populaţia activă, între 40 şi 50 de ani, bărbaţi. Discutam cu ei, ne pregăteam să-i intoarcem pe secţie şi dintr-o dată, în 14-16-18 ore se degradau brusc şi decedau. Am făcut o sigură autopsie, în care nu am descoperit nimic fiziopatologic. Cedează cordul, sunt nişte mecanisme greu de explicat. Dacă am găsi o exlicaţie, poate am reuşi să mai salvăm oameni. Acest COVID e foarte parşiv şi am ajuns la concluzia că vârsnicii, chiar dacă au comobridităţi, chiar dacă dezvoltă forme moderate severe, au un prognostic mai bun decât tinerii. Încercăm toate terapiile posibile, numai că suntem neputicioşi în faţa acestor cazuri”, a explicat doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, potrivit Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel