Român din Belgia, infectat cu coronavirus în România, umilit în spital: „M-am urcat în mașină și am plecat din țară“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
test_covid_19
test_covid_19

Un român stabilit în Bruxelles, Belgia, a povestit experiența tristă trăită în România în scurta vacanța petrecută în țara natală. El spune că tocmai din cauza sistemului sanitar nu s-ar mai întoarce niciodată în țară.

Crișan, un român originar din Satu Mare dar stabilit de peste 20 de ani în Belgia, a intrat în direct, prin telefon, la Realitatea FM, unde a vorbit despre cum a fost infectat cu noul coronavirus în țară și felul în care a fost tratat în spitalele românești. Românul spune că după ce a fost plimbat prin spitale, s-a urcat imediat în mașină și a venit în Belgia, unde i-a fost confirmat diagnosticul.

„Am simțit că am simptomele de Covid, m-am simțit rău și m-am dus la Urgențe. Adică am chemat Salvarea. M-a luat, am intrat la Urgențe, m-a consultat doctorul de acolo și mi-a luat analize. Am stat de la 9 seara până la 2 noaptea ca să îmi facă un CT. 

După ce au venit rezultatele de la CT, unde scria aspect de sticlă mată și altele, nu mă pricep la medicină, medicul de gardă a decis să mă trimită la spitalul TBC, la un specialist de plămâni. M-a dus cu salvarea acolo, a venit o doamnă doctor și m-a întrebat ce probleme am și ce vreau să îmi facă. Adică mă întreba așa, normal: 'Ce ai vrea să îți fac?' Păi doamnă, eu vreau să văd ce am. 'Pai ai venit aici să îți faci gratis test de Covid?'. I-am spus: Doamnă, chiar dacă îmi faceți  testul, eu am asigurare în Belgia, se va deconta.

„Pentru asta nu m-aș întoarce în România: Pentru sistemul medical și politică...“

 

A vorbit cu mine așa urât, ca și cum aș fi fost ultimul om.  Mi-a zis să vin mâine cu recomandare de la medicul de familie. i-am explicat că nu am medic de familie, că eu sunt plecat din țară de atâta timp și că orice se întâmplă, eu am asigurare în Belgia, și asigurarea belgiană plătește. Eu am mai fost internat, anul trecut, iar asigurarea din Belgia a plătit 680 de euro atunci.

Nu am făcut niciun test Covid în România. M-am urcat în mașină și am venit încoace (n.r. la Bruxelles). Am făcut testul aici și a iești pozitiv. Sunt foarte bine, mulțumesc Domnului“, a declarat Crișan la Realitatea FM.

Românul s-a arătat extrem de dezamăgit de România pe care a regăsit-o astăzi: „Pentru asta nu m-aș întoarce în România: Pentru sistemul medical și politică...“, a conchis acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel