Spania. Autorităţile din Madrid, copleşite de focarele de COVID. Se INTERZICE dansul la nuntă. Reguli noi pentru cetăţeni

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile de la Madrid nu reuşesc să oprească apariţia focarelor de Covid-19. De aceea au anunţat restricţii şi mai dure pentru baruri şi restaurante. Mesele trebuie separate la minim 1,5 metri, iar nunţile nu mai pot fi celebrate cu dans şi serviciu de bar.

Marius Matei conduce singurul restaurant românesc din Madrid şi recunoaşte că nu-i este uşor. În timp ce alte restaurante stau închise, Marius este dispus să ţină afacerea deschisă în continuare şi să servească mâncarea românească apreciată de clienţi.

Spania trece prin al doilea val al pandemiei cu toate că a aplicat cele mai drastice măsuri din Europa. Ultimul bilanţ zilnic semnalează 4500 de cazuri de Covid-19 şi 184 de morţi în ultimele 7 zile, iar regiunea Madrid are cele mai active focare din ultimele zile.

În spitalele madrilene sunt îngrijiţi 400 de oameni afectaţi de coronavirus, dintre care 225 sunt în stare critică. Guvernul regional construieşte contracronometru un spital pentru Covid19 cu 1000 de paturi, care ar trebui să fie gata în luna noiembrie.

„Este greu pentru toată lumea, greu în orice aspect, dar muncind şi luptând vom supravieţui. Facem tot ce e tipic românesc. Sarmale, mici, mămăliguţă. Absolut orice”, spune Marius Matei, patronul restaurantului „La Bunica”.

Începând de luni, guvernul de la Madrid impune noi limite pentru baruri şi restaurante, cu speranţa că va putea opri extinderea pandemiei. Mesele trebuie separate la minim 1,5 metri, iar nunţile nu mai pot fi celebrate cu dans şi serviciu de bar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel