„Aurul roșu” din Spania, capriciul hoților români: O „afacere” în plină ascensiune din care obțin o sumă considerabilă de bani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Aurul roșu” din Spania, capriciul hoților români O „afacere” în plină ascensiune din care obțin o sumă considerabilă de bani
„Aurul roșu” din Spania, capriciul hoților români O „afacere” în plină ascensiune din care obțin o sumă considerabilă de bani

Vinul este deja cunoscut sub numele de „aur roșu” și afacerea sa devine din ce în ce mai profitabilă. O sticlă poate fi atât de valoroasă încât furturile la comandă ale acestui prețios produs devin din ce în ce mai frecvente în Spania și Europa. În acest context, săptămâna trecută, poliția a arestat trei români ca responsabili pentru trei atacuri comise în barurile de vin din cartierul rafinat Salamanca din Madrid. Valoarea aproximativă a tuturor sticlelor furate este de aproximativ 25.000 de euro.

Furtul de vin este o practică care este în creștere în ultimii ani, în care au fost comise mai multe furturi de sticle de vin de mare valoare în restaurante de prestigiu. În acest context, săptămâna trecută polițiștii au arestat trei bărbați români, cu vârste cuprinse între 30 și 37 de ani, ca responsabili pentru trei atacuri comise în localurile de vin din cartierul Salamanca din Madrid, Spania. Valoarea aproximativă a tuturor sticlelor furate este în jur de 25.000 de euro. Printre sticlele furate s-au numărat un Petrus și mai multe Ribera del Duero, iar cea mai scumpă sticlă furată s-a ridicat la 6.700 de euro de pe piață.

Pentru a alege bine sticlele și a face o lovitură profitabilă, hoții s-au dus la barul de vinuri pentru a studia produsele oferite, pentru a depista cele mai valoroase vinuri și pentru a afla despre diferitele produse „interesante” care erau adăpostite în acel stabiliment. Odată ce obiectivele au fost clare, au cerut informații de la angajații unității și au pus sticla sub cămașă sau în pantaloni. Dacă nu aveau acces la ușile vitrinelor, le-au forțat și au continuat cu aceeași strategie.

2. -imagine fara descriere- (aurul-rosu-din-spania--capriciul-hotilor-romani-o-afacere-in-plina-ascensiune-din-care-obtin-o-suma-considerabila-de-bani-3.jpg)

SURSA FOTO: captură elcierredigital.com

Cu câteva zile înainte de jaf, românii s-au apropiat de magazin pentru a observa ieșirile, poziția vinurilor și măsurile de securitate, dar nu și-au ascuns niciodată fețele. Această bandă a acționat pentru prima dată în iunie 2022, ulterior în noiembrie și, în final, în ianuarie 2023. Datorită modului în care acționează și datorită faptului că toate tâlhăriile au avut loc în cartierul Salamanca, agenții de la secția de poliție din cartierul Salamanca i-au găsit pe cei trei hoți. 

Sunt tot mai multe furturi semnalate de sticle de vin de lux. Este adevărat că hoții sunt localizați, dar sticlele nu sunt recuperate. 

„Nu am luat sticla de whisky! Nu există dovezi”. „Creierul” român al celui mai mediatizat jaf din Spania, condamnat pentru un furt mai mic

 

Creșterea furturilor de sticle de vin


Vinul, deja cunoscut sub denumirea de „aur roșu”, este tot mai des un obiect de furt. Este o afacere care este în plină ascensiune și a cărei valoare este mai stabilă decât cea a ceasurilor de lux. 

Creșterea acestor jafuri în toată Europa se datorează valorii mari la care ajung unele sticle de vin, ceea ce face ca cu doar câteva lovituri să se obțină o sumă considerabilă de bani, departe de sumele obținute cu alte tipuri de furturi. 

Anterior faptei infracționale, hoții studiază piața, marcând sticlele care au cea mai mare valoare și sunt cele mai apreciate de potențialii cumpărători. Ulterior, ei analizează unitatea în care urmează să acționeze. Dacă planul funcționează și reușesc să evadeze fără a fi depistați, pot obține mii de euro cu o investiție foarte mică, ceea ce reprezintă o atracție izbitoare pentru autorii acestor jafuri. Întrucât vinul spaniol este foarte apreciat pe piața internațională, obținerea acestuia crește interesul străinilor. 

Spania. Nou furt de vin la un restaurant de două stele Michelin: au fost sustrase sticle de vin în valoare de 150.000 de euro

 

Jafurile în Atrio, Coque și DiverXO


Modul de operare nu este întotdeauna același, în cazul jafurilor efectuate săptămâna trecută metoda fiind foarte simplă. Totuși, în cazul Atrio, a fost realizat un plan complex care a inclus furtul cheilor de la sediul, totul mult mai elaborat și mai sofisticat. Restaurantul din Cáceres a suferit furtul a 45 de sticle de vin a căror valoare se ridica la peste 1.600.000 de euro.

3. -imagine fara descriere- (aurul-rosu-din-spania--capriciul-hotilor-romani-o-afacere-in-plina-ascensiune-din-care-obtin-o-suma-considerabila-de-bani-2.jpg)

SURSA FOTO: captură elcierredigital.com

În ceea ce privește jaful de la restaurantul Coque din Madrid, efectuat în noiembrie 2022, hoții au coborât în ​​terasa pe care restaurantul o împarte cu o farmacie atașată localului și au spart ușa pentru a intra în pivniță, reușind să fure aproximativ 132 de sticle cu o valoare de peste 200.000 euro . 

În 2019, DiverXO, un restaurant aparținând lui Dabiz Muñoz, a suferit un furt de sticle de vin de ultimă generație. Hoții au luat între 30 și 40 de sticle, toate Bordeaux.

Toate aceste furturi au în comun faptul că sticlele lipsă nu au fost niciodată recuperate și multe dintre ele sunt imposibil de returnat. Pentru unitățile sau restaurantele care dețin crame cu vinuri de mare valoare economică sau care acumulează împreună o investiție considerabilă, tendința ascendentă a acestor infracțiuni este îngrijorătoare.

Spania. Românul care a furat sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro, condamnat: „Un jaf minuțios planificat”

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel