Alarmant! România, pe primul loc în lume la numărul de morți zilnice cauzate de COVID-19

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Bilanț Italia, 29 septembrie. Peste 3.200 de cazuri noi COVID și 63 de decese, în ultima zi. Lombardia, cea mai afectată regiune
Bilanț Italia, 29 septembrie. Peste 3.200 de cazuri noi COVID și 63 de decese, în ultima zi. Lombardia, cea mai afectată regiune

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice cauzate de COVID-19, raportate la populație, potrivit cifrelor centralizate de Universitatea Oxford.

Potrivit datelor, România înregistrează zilnic 16,6 decese la un milion de locuitori (media pe ultimele 7 zile), potrivit Realitatea PLUS.

Reamintim că, în ultimele zile, țara noastră a raportate zilnic între 300 și peste 440 de decese în 24 de ore, numai astăzi fiind anunțate 365 de astfel de decese. 

Datele centralizate de Universitatea Oxford nu ar trebui să ne mire dacă stăm să ne gândim că, în urmă cu doar o zi, țara noastră era colorată în roșu închis pe harta epidemiologică a Europei, realizată săptămânal de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în funcție de rata de incidență COVID în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori și de rata de pozitivare a testelor. Zonele marcate cu roșu închis pe hartă sunt cele în care rata de incidență în ultimele 14 zile este de peste 500 de cazuri COVID la 100.000 de locuitori.

ECDC a stabilit 4 grade ale situației epidemiologice, colorate în funcție de cât de îngrijorătoare este situația în diferitele regiuni din Europa, în verde, portocaliu, roșu și roșu închis. Drept urmare, România se situează acum la cel mai înalt nivel de îngrijorare privind situația epidemiologică.

România, pe primul loc în lume la numărul de morți zilnice

 

Doar țările baltice, cum sunt Estonia, Letonia și Lituania și alte câteva regiuni mai sunt plasate la un nivel foarte ridicat de îngrijorare ca urmare a incidenței determinate de infectările cu noul coronavirus.

În cea mai mare parte a Europei, pandemia de COVID-19 evoluează în limite care creează puțină îngrijorare, majoritatea țărilor fiind colorate în verde și galben.

În zonele verzi, răspândirea generalizată a virusului scade, ceea ce duce la o incidență redusă. Datorită proporției populației vulnerabile vaccinate, se înregistrează mai puține cazuri la persoanele vârstnice. În aceste țări, riscul reprezentat de pandemia SARS-CoV-2 este evaluat ca fiind scăzut pentru populația generală (atât vaccinată, cât și nevaccinată), cât și pentru populația vulnerabilă vaccinată. Pentru populația vulnerabilă nevaccinată există însă un risc moderat spre mare.

La începutul verii, România a fost colorată pentru prima dată în verde pe harta epidemiologică a Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel