Tinerii români pot călători gratuit cu trenul în toată Europa. Cererile se depun online

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Tinerii români pot călători gratuit în Europa cu trenul
Tinerii români pot călători gratuit în Europa cu trenul

Tinerii români cu vârsta între 18 și 20 de ani pot călători gratuit cu trenul în toată Europa. Este vorba despre o nouă etapă a programulului „Discover EU”, iar înscrierile se fac până pe 26 octombrie.

Comisia Europeană face iar înscrieri pentru programul ″Discover EU″⁣. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani au poisbilitatea să călătorească gratuit cu trenul în toată Europa, timp de 30 de zile. 

 Concurența este mare. Sunt câte 5 pe un loc, având în vedere că numărul total de locuri disponibile a ajuns, anul acesta, la 60 000, transmite Pro TV.

Tinerii se pot înscrie pe site-ul europa.eu până la data de 26 octombrie. 

 

Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii care se înscriu pentru a călători gratuit în Europa 

 

Oficialii Comisiei Europene au făcut publice și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să călătorească în Europa gratuit.

 să fie născuţi în 2003, adică să aibă 18 ani

- să fie cetăţeni ai unei ţări din UE.

- să completeze un formular online de înscriere şi un chestionar, ambele disponibile pe site-ul europa.eu.

“Exista tineri care văd în asta o provocare de a se descurca singuri, să descopere locuri noi - de a testa Europa propriu-zis. Există de exemplu tineri care, pasionaţi de arhitectură, s-au gândit să se ducă şi să vadă anumite clădiri emblematice din Europa, sau pasionaţi de o anumită limbă străină, s-au gândit că poate fi o oportuntate să o audă mai mult”, a explicat Miruna Covaci,  responsabil al serviciului de informare Eurodesk România, potrivit sursei citate.

Anul trecut, programul Discover EU a fost suspendat din cauza pandemiei. Unul dintre aspiranții la călătoriile gratuite a menționat de ce inițiativa europeană este provocatoare.

„Grecia este una dintre opțiuni, însă cel puțin eu personal mi-aș dori să fac tot turul Europei. Consider că am foarte multe lucruri de aflat despre diferite culturi și lucruri care ar putea ajuta în meseria pe care doresc să o am”, a declarat pentru Pro TV, unul dintre tinerii români care va aplica la acest program,

În anul 2019, au călătorit cu trenul gratuit în Europa 2700 de tineri din România. Pe viitor, oficialii europeni vor să extindă programul și să ia în calcul transportul și cu alte mijloace de transport, cum ar fi feriboatul sau chiar avionul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel