10 Tradiții fascinante de toamnă din întreaga lume. Dacă ești aventurier, nu rata cele mai tari festivaluri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
10 Tradiții fascinante de toamnă din întreaga lume. Dacă ești aventurier, nu rata cele mai tari festivaluri / Foto: Unsplash
10 Tradiții fascinante de toamnă din întreaga lume. Dacă ești aventurier, nu rata cele mai tari festivaluri / Foto: Unsplash

În timpul acestui anotimp răcoros, multe culturi din întreaga lume își fac timp pentru a mulțumi pentru recoltele abundente și pentru cei dragi pe care îi au. Aceste sărbători pot fi de manieră religioasă sau laică, dar toate au un lucru în comun: sunt baza unor festivități distractive și a unor mulțumiri pline de bucurie! 

Câte tradiții și sărbători de toamnă există? Tu sau familia ta sărbătoriți Halloween-ul? Dar Chuseok, Oktoberfest sau Dia de los Muertos? Sărbătorile de toamnă variază de la sărbători ale recoltei, la afaceri înfricoșătoare, la întâlniri tradiționale de familie. Fie că ești nou în una dintre aceste tradiții și vrei să afli mai multe, fie că îți lipsește sărbătoarea din țara ta de origine, există multe pe această listă pentru a-ți satisface curiozitatea.

Descoperiți aceste nouă tradiții de toamnă din întreaga lume. Ați auzit de toate?

 

1. Noaptea focului de tabără: Regatul Unit

 

Pe 5 noiembrie, locuitorii din Marea Britanie sărbătoresc Bonfire Night, cunoscută și sub numele de Guy Fawkes Day. Această zi comemorează eșecul complotului prafului de pușcă din 1605, când 14 persoane au complotat să arunce în aer Camera Lorzilor la deschiderea oficială a Parlamentului.

Complotul lor a fost dejucat și, de atunci, locuitorii din Marea Britanie comemorează victoria. Aceștia sărbătoresc prin aprinderea de focuri de tabără și cu spectacole de artificii, mâncând alimente precum cârnați acoperiți cu ceapă prăjită, ketchup și muștar. De multe ori, britanicii sărbătoresc în weekendul cel mai apropiat de 5 noiembrie pentru a maximiza festivitățile.

 

2. 1 bonfire ... (yaroslav-lutsky-dznsjhvby4a-unsplash.jpg)

 

2. Chuseok: Coreea

 

Cunoscut și sub numele de Hangawi, Chuseok este versiunea coreeană a Zilei Recunoștinței. Este un festival de trei zile care se sărbătorește începând cu luna plină din luna a opta a calendarului lunar. Poporul coreean celebrează această sărbătoare pentru a mulțumi cerului pentru o recoltă reușită.

Pentru a-și arăta recunoștința, ei se adună și se bucură de roadele recoltei lor, sperând că va urma un alt an roditor. După Anul Nou Lunar, Chuseok este cea mai mare sărbătoare din Coreea. Mâncărurile tradiționale includ o populară prăjitură de orez cunoscută sub numele de songpyeon, umplută cu castane, fasole roșie sau susan. Alte tradiții includ cvartetele de percuție, dansul talchum și ssireum, luptele tradiționale coreene.

 

3. 2 coreea /... (coreea.png)

 

3. Dia De Los Muertos: Mexic

 

Adesea asociat cu Halloween, dar cu o semnificație foarte diferită, Dia De Los Muertos are loc pe 1 și 2 noiembrie în fiecare an. Numele se traduce prin "ziua morților". Coincide cu Ziua catolică a Tuturor Sufletelor și încorporează tradiții indigene din Mexic.

În timpul acestei sărbători de toamnă, familia și prietenii se adună pentru a se ruga pentru cei dragi plecați. Pregătirile pentru Dia De Los Muertos includ confecționarea sau cumpărarea de decorațiuni pentru mormintele celor dragi pierduți.

 

4. 3 mexic / ... (sam-brand-qmubymbxkj4-unsplash.jpg)

 

4. Diwali: India

 

Asia de Sud celebrează această sărbătoare bine cunoscută timp de cinci zile, fie în octombrie, fie în noiembrie. Diawli este festivalul luminilor din India, dar cade și în Anul Nou hindus, ceea ce face ca această sărbătoare să fie una masivă.

Pentru a observa Diwali, indienii își decorează casele cu lămpi, lumânări și nisip colorat. Lanternele din întregul subcontinent simbolizează puterea luminii asupra întunericului. Acest eveniment vesel și pașnic a devenit, de asemenea, important la nivel mondial pentru diaspora indiană.

 

5. 4 india / ... (phalguni-mestry-yfmfcvvvdtk-unsplash.jpg)

 

5. Festivalul Ignatului: Ghana

 

În regiunea Volta din Ghana, Festivalul - cunoscut și sub numele de Asogli Te Za - are loc în fiecare lună de septembrie. Acest festival are o semnificație religioasă și economică profundă pentru poporul ghanez.

O recoltă bună de igname înseamnă un an prosper. În cadrul festivalului, în plan religios, se mulțumește strămoșilor și zeilor pentru o recoltă fructuoasă. Festivalul este sărbătorit în moduri ușor diferite în toată Ghana și în rândul locuitorilor din Ghana din întreaga lume.

 

6. 5 ghana / ... (sonika-agarwal-viqc4gc3ck4-unsplash.jpg)

 

6. Halloween: Statele Unite, Canada, Scoția, Irlanda

 

Halloween a devenit global, deși este cel mai răspândit în Statele Unite. Copiii se îmbracă în costume și merg din ușă în ușă "trick-or-treating". Familiile pot amplasa dovleci sculptați, cunoscuți sub numele de Jack-o'-Lanterns, în fața casei. Copiii își etalează costumele în schimbul unor dulciuri.

De Halloween, în Scoția, această practică este cunoscută sub numele de "guising". De asemenea, copiii fac glume și scurte reprezentații pentru a-și câștiga dulciurile. Halloween-ul datează de aproximativ 2.000 de ani, de la vechiul festival celtic Samhain.

Originile includ și tradițiile catolice. Celebranții aprindeau focuri și se îmbrăcau în ținute înfricoșătoare pentru a alunga fantomele în Ajunul Tuturor Sfinților, în seara dinaintea Zilei Tuturor Sufletelor, pe 1 noiembrie. Papa Grigore al III-lea a desemnat această dată ca fiind Ziua Morților în secolul al VIII-lea.

 

7. halloween ... (david-menidrey-myrg0ptgh50-unsplash.jpg)

 

7. Festivalul Lunii: China, Vietnam, Coreea, Japonia și Asia de sud-est

 

Acest festival este un eveniment important în multe părți ale Asiei. Festivalul Lunii este sărbătorit în China, Hong Kong, Japonia, Coreea, Vietnam și Singapore, precum și în întreaga lume de către comunitățile japoneze, chineze și vietnameze.

Ziua Națională a Chinei coincide, de obicei, cu Festivalul Lunii. Cunoscută atât ca Festivalul Lunii, cât și ca Festivalul de la mijlocul toamnei, această sărbătoare celebrează luna în cea mai plină și mai strălucitoare perioadă a sa.

În cultura chineză, luna plină simbolizează reuniunea. Acesta este un moment în care familiile se reunesc și petrec timp împreună, se bucură de o cină de reuniune și împart prăjituri de lună.

 

8. festivalul... (aron-visuals-4zxswesyzio-unsplash.jpg)

 

8. Oktoberfest: Germania

 

Oamenii călătoresc de departe pentru a participa la o adevărată sărbătoare germană Oktoberfest. Cunoscut în întreaga lume, acest festival anual se desfășoară timp de 16 până la 18 zile în orașul Munchen, din sudul Germaniei.

Inițial, Oktoberfest a marcat căsătoria prințului moștenitor al Bavariei (cunoscut ulterior sub numele de Ludovic I) cu prințesa Therese von Sachsen-Hildburghausen. În fiecare an, aproximativ 6 milioane de persoane participă la Oktoberfest.

Sărbătorile includ zile în care se cântă, se dansează și se bea împreună, adesea în ținute tradiționale germane. Cârnații tradiționali, covrigeii și berile artizanale sunt întotdeauna în meniu la Oktoberfest - fie că este vorba de Germania sau de festivaluri similare în comunitățile cu moștenire germană.

 

9. oktoberfes... (louis-hansel-wcm4dfvznmm-unsplash.jpg)

 

9. Ziua Recunoștinței: Statele Unite și Canada

 

Ziua Recunoștinței este sărbătorită atât în Canada, cât și în SUA, cu un accent deosebit în SUA. În Canada, Ziua Recunoștinței cade în octombrie, iar în SUA, aproape de sfârșitul lunii noiembrie.

Ziua cheamă la un ospăț. În mod tradițional, familiile se reunesc, chiar și de la distanță, astfel încât toată lumea este așezată împreună în jurul mesei. O masă tradițională de Ziua Recunoștinței implică curcan prăjit, sos de afine, cartofi dulci și, bineînțeles, o plăcintă caldă de dovleac - doar pentru a numi doar câteva elemente!

De-a lungul istoriei Statelor Unite, mulți imigranți au adăugat propriile tradiții culturale la masa americană de Ziua Recunoștinței, de la orez cu sos la prăjitură cu brânză ube și multe altele.

 

10. ziua recun... (jed-owen-npbnwe1o07i-unsplash.jpg)

 

10. Black Friday

 

Dacă a te trezi în miez de noapte pentru a te lupta cu mulțimea și a prinde oferte la electronice și ustensile de gătit este ideea ta de distracție, mulțumește-le oamenilor buni din Philadelphia. Poliția din Philadelphia folosea termenul Black Friday pentru a se referi la ziua de după Ziua Recunoștinței, când orașul era inundat de fani gălăgioși care asistau la meciul de fotbal Army-Navy.

Comercianții cu amănuntul locali au profitat de aglomerația de oameni, organizând reduceri și numind ziua "Vinerea cea mare", dar termenul folosit de poliție a rămas. În anii 1980, reducerile și super-vânzările au început să se strecoare în toată țara.

 

11. black frid... (tamanna-rumee-kzidbaes-ue-unsplash.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel