Zelenski, în parlamentul Norvegiei: „Pentru a restabili pacea, sancțiunile împotriva Rusiei trebuie impuse în fiecare săptămână”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Zelenski, în parlamentul Norvegiei Pentru a restabili pacea, sancțiunile împotriva Rusiei trebuie impuse în fiecare săptămână.
Zelenski, în parlamentul Norvegiei Pentru a restabili pacea, sancțiunile împotriva Rusiei trebuie impuse în fiecare săptămână.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a susținut un discurs în Parlamentul Norvegiei, în contextul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, scrie UNIAN.

În mesajul su, președintele Zelensky a cerut Norvegiei să închidă porturile sale pentru navele rusești și a menționat că „pentru a restabili pacea, sancțiunile împotriva Rusiei trebuie impuse în fiecare săptămână”.

„Este o onoare pentru mine să mă adresez poporului norvegian și politicienilor săi. Cred că Norvegia înțelege că viitorul Europei, al întregului continent de la nord la sud, de la vest la est, se decide chiar acum. (…) Și pentru ca soldații norvegieni să nu fie nevoiți să apere flancul estic al NATO, pentru ca minele rusești să nu se deplaseze spre porturile norvegiene, pentru ca norvegienii să nu fie nevoiți să se obișnuiască cu sunetul alarmelor aeriene și pentru ca tancurile rusești să nu se acumuleze la hotarele lor, trebuie împreună să oprim agresiunea Rusiei”, a comentat Zelensky.

Citeste si. Arestovich, consilierul președintelui ucrainean: Rusia nu abandonează încercările de a-l ucide pe Zelensky

În a 35-a zi de război în Ucraina, mai multe rachete au fost doborâte peste Kiev. ONU raportează că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, aproximativ 1200 de persoane au fost ucise. Forțele ucrainene susțin că au preluat controlul asupra orașului Irpin, anunță UNIAN.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei spune că Rusia și-a desfășurat aproximativ 2.000 de militari din teritoriile ocupate ale Georgiei în Ucraina. Serviciile secrete britanice susțin că declarațiile rusești despre scăderea „activității” în jurul Kievului și rapoartele despre retragerea unor unități rusești din aceste zone pot indica faptul că Kremlinul a recunoscut pierderea inițiativei în regiune.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel