Zece persoane, prinse sub dărâmături după prăbușirea unui imobil comercial în Turcia. Operațiunile de salvare continuă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Zece persoane, prinse sub dărâmături după prăbușirea unui imobil comercial în Turci. Operațiunile de salvare continuă
Zece persoane, prinse sub dărâmături după prăbușirea unui imobil comercial în Turci. Operațiunile de salvare continuă

Zece persoane au rămas prinse sub dărâmături, iar alte 13 au fost salvate după ce o clădire comercială s-a prăbușit marți seară în orașul Malatya din estul Turciei, relatează AFP, citând responsabili locali.

"În jur de 20 de oameni" se aflau în imobil în momentul prăbușirii, survenită puțin după ora locală 17.00 (14.00 GMT), a declarat guvernatorul provinciei Malatya, Aydin Barus, la postul privat A Haber.

După mai mult de două ore de la începerea operațiunilor de salvare, zece oameni erau încă prinși sub dărâmături, a relatat postul de televiziune Haberturk, notează Agerpres.  Pentru gestionarea catastrofelor naturale (AFAD), 13 persoane au fost salvate și transportate la spital. "Operațiunile de căutare și salvare continuă", a transmis pe Twitter responsabilul de comunicare al președinției turce, Fahrettin Altun. Potrivit NTV, doi răniți sunt în stare gravă.

 

"Este o stradă foarte animată, au fost răniți trecători"


Malatya este un oraș cu 450.000 de locuitori, situat la o distanță de 500 km în linie directă față de capitala Ankara. Clădirea prăbușită se afla pe o stradă animată, avea un etaj și găzduia diferite magazine, un restaurant și o cafenea, a precizat Enver Kiraz, președintele filialei locale a partidului de opoziție CHP, contactat de AFP.

"Este o stradă foarte animată, au fost răniți trecători", a adăugat el. Cauzele prăbușirii nu sunt cunoscute deocamdată, dar, potrivit lui Kiraz și presei locale, în interiorul clădirii se desfășurau lucrări.  Imagini difuzate în direct la căderea nopții arătau un imobil redus la un morman de beton și metal, iar echipe de salvatori, dotate cu un excavator, încercau să scoată persoanele prinse sub dărâmături.

Un martor ocular a relatat la postul Haberturk că a auzit 'mai întâi o trosnitură, apoi clădirea s-a prăbușit, degajând un nor de praf. Ai fi zis că a venit Ziua Judecății'.

 

 

Un alt bloc de locuinţe, spulberat de o explozie provocată de o scurgere de gaze în Rusia 

 

În luna octombrie, o parte dintr-un bloc de apartamente cu cinci etaje, situat în oraşul Naberejnîe Celnî (Republica Tatarstan), la 930 km de Moscova, a fost distrus de o explozie produsă, aparent, în urma unei scurgeri de gaze.  Cel puţin patru persoane au fost rănite, două au fost prinse sub dărâmături, iar alte peste 30 au fost evacuate, conform unui bilanţ preliminar realizat de filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imagini video difuzate pe social media arată acoperişul şi o parte din cele două etaje superioare prăbuşindu-se, în timp ce lumini mai sunt încă aprinse în alte apartamente din clădire. Exploziile în urma scurgerilor de gaze sunt relativ frecvente în Rusia din cauza infrastructurii învechite şi a reglementărilor precare de siguranţă. 

În septembrie, două persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziei produse într-un bloc de apartamente din oraşul Noghinsk, iar alte trei au decedat ca urmare a unei deflagraţii produse câteva zile mai târziu într-o localitate din regiunea Lipeţk.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel