Cutremur de peste 5 grade, produs, în această seară, în Turcia. Seismul, resimțit în mai multe orașe

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un cutremur puternic s-a produs, în această seara, în Turcia. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe turcești.

 

Luni seară, la ora 19:43:23 (ora locală a României), s-a produs în CENTRAL TURKEY un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 37 km V de Konya, 155 km NE de Muratpasa, 159 km NE de Antalya, 182 km V de Aksaray, 240 km S de Cankaya, 240 km S de Ankara, 250 km E de Usak, 252 km SE de Kutahya, 253 km SE de Eskisehir, 255 km SV de Kirikkale.

 

Un alt seism puternic s-a produs în Italia, pe 29 octombrie

 

Reamintim că un cutremur cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter a avut loc, pe 29 octombrie, la ora locală 12:53, între Pesaro și Urbino, în Italia. Seismul a fost resimțit și în Ancora și Umbria. Epicentrul a fost localizat în Montefelcino, la o adâncime de 38 de kilometri.

Cutremurul a fost resimțit clar de populație, în special în Fano, Jesi, Osimo dar și în Umbria, în zona Foligno. La trei minute de la primul șoc, la ora 12.56, Ingv a înregistrat un alt cutremur, de 2,7 grade, de data aceasta cu epicentrul în Serraungarina, tot în zona Pesarese.

Pompierii au susținut că au primit multe apeluri de la oameni care s-au speriat de cutremur și care l-au semnalat. Pe rețelele de socializare s-a vorbit despre o „lovitură puternică” și un șoc „de câteva secunde, dar intens”. Seismul a fost resimțit și în Emilia Romagna, în special în provincia Rimini și Riccione, și San Marino, dar nu foarte puternic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel