Spania. Pasagerii unui avion care aterizase de urgenţă au fugit. "Credem că este vorba despre un plan de intrare ilegală în țară"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Spania. Pasagerii unui avion care aterizase de urgenţă au fugit. "Credem că este vorba despre un plan de intrare ilegală în țară"
Spania. Pasagerii unui avion care aterizase de urgenţă au fugit. "Credem că este vorba despre un plan de intrare ilegală în țară"

Aeroportul din Palma de Mallorca, unul dintre cele mai frecventate din Spania, a fost închis ieri, 5 noiembrie, timp de aproape patru ore. Totul s-a întâmplat după ce mai mulţi pasageri ai unui avion care aterizase de urgenţă au fugit, potrivit autorităţilor aeroportului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Aeroportul din Palma de Mallorca, unul dintre cele mai frecventate din Spania în arhipelagul Baleare, a fost închis vineri timp de aproape patru ore, după ce mai mulţi pasageri ai unui avion care aterizase de urgenţă au fugit, potrivit autorităţilor aeroportului, relatează AFP.

Avionul efectua un zbor între Maroc şi Turcia. Acesta a fost deviat spre Palma de Mallorca, unde a aterizat de urgenţă din cauza unei presupuse stări de rău a unui pasager, a declarat pentru AFP Garda Civilă, relatează Agerpres.

În timpul evacuării pasagerului în cauză, în jur de 20 de pasageri au profitat de ocazie pentru a fugi din avion. Dintre acestia, două persoane au fost arestate, a precizat Garda Civilă.

 

Anchetatorii au în vedere ipoteza unui plan de intrare ilegală în Spania.



Potrivit cotidianului El Pais, anchetatorii au în vedere ipoteza unui plan de intrare ilegală în Spania.

Pasagerul care s-a plâns de disconfort a fost dus la spital. Acolo, bărbatul a fost declarat în stare perfectă de sănătate şi a fost arestat pentru ''ajutor la imigraţia ilegală şi încălcarea legii cu privire la străini''. Unul dintre pasagerii care îl însoţise la spital a dispărut şi el, precizează El Pais, care a anunţat încă cinci arestări.

Potrivit aplicaţiei FlightRadar24, aeronava în care se aflau pasagerii este un Airbus A320 al companiei Air Arabia Maroc şi acesta efectua ieri un zbor între Casablanca şi Istanbul.

În urma incidentului, 13 avioane cu destinaţia Palma au fost redirecţionate către alte aeroporturi, iar 16 zboruri de plecare au suferit întârzieri semnificative, potrivit autorităţilor aeroportuare. Aeroportul a fost redeschis spre miezul nopţii, după aproximativ patru ore de în care acesta a fost închis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel