Vaccinul Pfizer poate fi stocat la temperaturi de congelator (EMA)

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vineri depozitarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech la temperaturi de congelator, mai mari decât cele autorizate până acum, ceea ce va facilita distribuţia acestuia, relatează AFP.

EMA a indicat într-un comunicat că ''a emis un aviz pozitiv pentru a permite transportul şi stocarea flacoanelor cu acest vaccin la temperaturi cuprinse între -25 şi -15 °C (adică temperatura standard din congelatoarele farmaceutice) pentru o perioadă unică de doua săptămâni''.

"Aceasta este o alternativă la depozitarea pe termen lung a flacoanelor la o temperatură cuprinsă între -90 şi -60 ° C în congelatoare speciale", a adăugat agenţia.

''Acest lucru ar trebui să faciliteze desfăşurarea şi distribuţia rapidă a vaccinului în UE, prin reducerea necesităţii unor condiţii de depozitare frigorifică la temperaturi foarte scăzute pe tot parcursul lanţului de aprovizionare'', a explicat EMA.

EMA urmează astfel paşii Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, care în februarie a autorizat depozitarea la temperatura congelatorului a vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech.

De la lansarea sa pe piaţă, eficacitatea ridicată a vaccinului Pfizer a fost moderată de dificultatea depozitării şi transportării flacoanelor din cauza necesităţii de a asigura condiţii de depozitare a acestora la temperaturi extrem de scăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel