Ungaria. Un șofer român, prins cu mai mulți migranţi în mașină, ar putea ajunge la închisoare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Parchetul Kecskemét a pus sub acuzare un român care intenționa să transporte 17 migranți, cu o remorcă prelată, la Viena. Acesta a fost prins pe data de 3 noiembrie 2021, pe autostrada M5, în apropiere de Kecskemét.  

Potrivit rechizitoriului, românul a fost convins de un client necunoscut să transporte migranții care trec ilegal granița sârbo-maghiară până în capitala Austriei.  Pentru transportul migranților, românul urma să fie plătit.

În seara zilei de 3 noiembrie 2021, inculpatul român a condus aproape de granița sârbo-maghiară pe baza coordonatelor GPS primite de pe telefonul mobil al clientului său despre care a spus că nu-l cunoaște. De autoturismul inculpatului fusese atașată o remorcă cu prelata, relatează hirtv.hu.

 

Ungaria. Un șofer român, prins cu mai mulți migranţi în mașină, ar putea ajunge la închisoare

 

În apropierea graniței, inculpatul român a ascuns sub prelată zece migranți afgani și șapte sirieni, și a plecat spre Austria.  Cu toate acestea, într-una dintre zonele de odihnă din vecinătatea Kecskemét de pe autostrada M5, patrule de poliție au oprit vehiculul condus de șoferul român.

Ofițerii au descoperit sub prelată cei 17 migranți. Parchetul i-a pus sub acuzare pe învinuitu român, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în scopul dobândirii de bunuri. Magistrații au dispus arestarea mai multor persoane în acest caz și a dispus aplicarea deportării.

Dacă învinuitul a pledat vinovat la ședința pregătitoare, procurorul a propus să fie condamnat la 4 ani de închisoare, contrabandistul fiind expulzat din Ungaria pentru 8 ani. Judecătoria Kecskemét va decide asupra vinovăției acuzatului.

Traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat în Ungaria. Organizatorul sau autorul unei infracțiuni poate fi condamnat de la zece până la douăzeci de ani de închisoare.

 

Ungaria. Șofer român, prins beat la volanul unui camion pe autostrada M1. Bărbatul a rămas pieton

 

Parchetul raional Mosonmagyaróvár a pus sub acuzare un român, care a urcat în stare de ebrietate la volanul camionului si și a condus pe  autostrada M1, punând în pericol participanții la traficul rutier.

Din cauza faptului că se afla sub influența alcoolului, românul a condus haotic pe autostradă, ocupând două benzi de circulație. În plus s-a deplasat și pe banda de urgență.

la un moment a pierdut controlul volanului și a lovit bariera de protecție. În urma coliziunii au fot produse pagube materiale. Și balustrada autostrăzii a fost ruptă, și camionul a avut de suferit, scrie 24.hu.

Cu toate acestea șoferul român și-a continuat totuși drumul. Oprit de polițiști, românul a recunoscut că a comis infracțiunea de a conduce su influența băuturilor alcoolice.

Judecătoria Mosonmagyaróvár l-a găsit vinovat pe șoferul român și l-a amendat cu 640.000 HUF. În plus, i-a s-a interzis să conducă timp de 2 ani și 8 luni. Procuratura maghiară a solicitat și o audiere pentru aplicarea unei sancțiuni legale mai severe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel