Ungaria. Șofer român, tras pe dreapta de polițiști pe autostradă. Bărbatul a fost, imediat, reținut și riscă ani grei de închisoare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ungaria. Șofer român, tras pe dreapta de polițiști. Bărbatul a fost reținut imediat și riscă ani grei de închisoare
Ungaria. Șofer român, tras pe dreapta de polițiști. Bărbatul a fost reținut imediat și riscă ani grei de închisoare

Pe 21 ianuarie 2022, la ora 7:38, polițiștii din Sopron au oprit un microbuz cu numere de înmatriculare maghiare în zona Sopronkövesd. Mașina era condusă de un cetățean român.

Polițiștii au verificat microbuzul și au desistat  douăzeci de migranți, care s-au declarat cetățeni afgani și turci. Aceștia nu au putut dovedi identitatea și șederea legală în Ungaria.

Prin urmare, oamenii legii lau reținut pe contrabandistul român, care a fost dus, împreună cu migranţii ilegali, la Postul de Poliţie Sopron, transmite Poliția maghiară.

După ce au fost audiați, migranții au fost escortați înapoi la bariera de securitate temporară, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare. Anchetatorii l-au trimis pe șoferul român în judecată,  fiind bănuit că ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de persoane.

Traficul de ființe umane se pedepsește, în Ungaria, cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.  Judecătorul de instrucție a dispus arestarea românului până pe 20 februarie. Ordinul nu este definitiv, ci executoriu, a transmis instanța de judecată.

În plus, judecătorul de instrucție a constatat că suspectul nu are un loc de reședință sau de ședere înregistrat în Ungaria și că se poate aplica până la 8 ani de închisoare pentru introducerea ilegală de migranți în țară.

Ieri, un șofer român a lovit o fetiță, care mergea pe bicicletă, și a fugit de la locul accidentului, în Ungaria.

 

Ungaria. Un șofer român a lovit o fetiță, care mergea pe bicicletă, și a fugit de la locul accidentului

 

O fetiță, care se deplasa pe o bicicletă, a fost lovită, ieri dimineață, în orașul Nagyszentjános. Șoferul român a mers mai departe cu mașină, fără să acorde asistență victimei. În automobil se mai aflau alți patru pasageri români.

Ulterior, șoferul român a revenit la fața locului, dar a fost suficient pentru polițiști ca să-l trimită în judecată pentru că nu a oferit asistență victimei.

Gabriella Tóth, purtătorul de cuvânt al Sediului Poliției Județene Győr-Moson-Sopron, a declarat că cei patru pasageri din automobil au recunoscut săvârșirea infracțiunii în timpul interogatoriului suspectului.

Victima a povestit că mergea cu bicicleta pe o stradă din oraș, când o mașină, care încerca să o ocolească, a lovit-o. În urma coliziunii, copilul a căzut și a fost rănit. Vehiculul, care a produs accidentul, a oprit pentru scurt timp, iar pasagerii care stăteau în el au coborât chiar să vadă ce s-a întâmplat. După câteva clipe, au urcat înapoi în mașină și au plecat fără să acorde ajutor sau să cheme ambulanța, scrie 24.hu.

Polițiștii au început imediat să caute mașina, care a provocat accidentul. În cadrul controlului, șoferul român, care a provocat accidentul, împreună cu cei patru pasageri români, s-au întors la fața locului. Toți au fost reținuți de polițiști și duși la audieri.

 

Ce au transmis oamenii legii

 

Oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție al Județene Győr-Moson-Sopron atrag atenția șoferilor să respecte mai multe reguli atunci când provoacă un accident rutier.

Șoferul vehiculului implicat în accident trebuie să oprească imediat vehiculul, să asiste persoana rănită sau aflată în pericol în urma accidentului și să facă tot posibilul pentru a evita orice alte accidente.

În cazul în care accidentul a dus la decesul unei persoane sau la vătămare corporală, trebuie anunțată imediat poliția.  Locul accidentului poate fi părăsit doar cu permisiunea polițistului în exercițiu.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel