Poliţia europeană a dezmembrat o reţea care trafica migranţi între Turcia şi Italia folosind iahturi

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Poliţia europeană a dezmembrat o reţea infracţională care a obţinut sute de milioane de euro din traficarea de migranţi dinspre Turcia către Italia, folosind în principal iahturi pentru a-i transporta, a anunţat poliţia greacă, transmite vineri Reuters.

Potrivit Europol, în acţiunea poliţiei desfăşurată în 19 ianuarie au fost operate 29 de arestări (18 în Albania, una în Grecia şi 10 în Italia) şi 28 de locuinţe au fost percheziţionate (15 în Albania, două în Grecia şi 11 în Italia).

Poliţia greacă a precizat că reţeaua infracţională era activă în cele trei ţări, dar şi în Turcia, încă de la începutul anului 2020.

Traficați de rețea



Cel puţin 1.100 de migranţi au fost traficaţi de această reţea, compusă din circa 80 de membri, conform Europol.

Majoritatea transferurilor au avut loc pe mare din Turcia în Italia fiind folosite vase private, precum iahturi, dar şi pe uscat din Grecia în Italia, via Albania. Traficanţii percepeau în jur de 5.000 de euro pentru fiecare migrant.

Unele dintre iahturile folosite fuseseră furate din regiuni din vestul Greciei, iar pentru conducerea ambarcaţiunilor au fost recrutaţi şi pregătiţi ucraineni.

Luna trecută, peste 30 de solicitanţi de azil s-au înecat şi numeroşi alţii au fost daţi dispăruţi în urma a trei naufragii produse la câteva zile între ele în Grecia. Potrivit Gărzii de coastă italiene, supravieţuitorii au declarat că se îndreptau spre Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel