Ungaria: "Am susținut aderarea României dintotdeauna. Maghiarii ar putea trece mai ușor granița"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Rusia a început să livreze Ungariei mai mult gaz decât era prevăzut în contract
Rusia a început să livreze Ungariei mai mult gaz decât era prevăzut în contract

Ministrul de Interne al Ungariei spune că Budapesta a susținut dintotdeauna aderarea României la spațiul Schengen. 

Controalele la frontieră vor fi desfiinţate de la 1 ianuarie 2023 pe porţiunea de graniţă de 344 de kilometri dintre Ungaria şi Croaţia, ca urmare a aprobării integrării Croaţiei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul de interne ungar Bence Retvari, transmite MTI.

El a amintit şi de beneficiile pe care le-ar aduce aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

Această schimbare va impulsiona turismul şi transportul dintre cele două ţări, a declarat presei oficialul ungar după ce Consiliul UE a aprobat intrarea Croaţiei în spaţiul Schengen.

De asemenea, poliţiştii care lucrau până acum la această graniţă vor putea fi transferaţi în alte posturi, a adăugat el.

Ministrul ungar: "Ar fi fost o facilitate și pentru etnicii maghiari din România



Oficialul ungar a notat că şi România şi Bulgaria au fost foarte aproape de a adera la Schengen, doar două voturi despărţindu-le de aprobare.

Retvari a subliniat că Ungaria a susţinut întotdeauna aderarea la Schengen nu doar a Croaţiei, ci şi a României şi Bulgariei, ceea ce, pe lângă întărirea relaţiilor economice, poate creşte şi nivelul de protecţie a frontierelor externe ale UE.

În plus, aderarea României ar facilita trecerea graniţei pentru etnicii maghiari care trăiesc în României, a mai notat oficialul ungar, conform Agerpres. 

 

România a beneficiat și de susținerea Germaniei, motorul economic al Uniunii Europene

 

Germania a susţinut cu tărie ca şi România să fie acceptată ca membru Schengen, îndeplineşte toate cerinţele şi este regretabil că, la Bruxelles, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne nu a luat o decizie pozitivă, a transmis, joi, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer.

"Este regretabil că astăzi, la Bruxelles, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne nu a luat o decizie pozitivă cu privire la aderarea României la Schengen. România îndeplineşte în mod evident toate cerinţele şi merită să facă parte în sfârşit din spaţiul Schengen", a scris Gebauer într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Germania a susţinut cu tărie ca şi România să fie acceptată ca membru Schengen şi va continua să sprijine România "cu hotărâre, în spirit de parteneriat, pe drumul său către aderarea la Schengen", a subliniat Peer Gebauer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel